Externe

ACHIZITIE DE LUX – Un ceh a dat 48 de milioane de euro pentru Palatul Maeterlinck din Nisa

Palatul Maeterlinck din NisaMiliardarul ceh Radovan Vitek a cumparat pentru suma de 48 de milioane de euro Palatul Maeterlinck din Nisa, unul dintre punctele exclusiviste de pe Coasta de Azur, a anuntat luni casa de licitatii Sotheby’s intr-un comunicat, potrivit EFE.

Palatul, situat intr-un parc de 3,86 hectare, are peste 7.000 de metri patrati locuibili repartizati in trei cladiri, care vor fi transformate de noul proprietar in resedinte de lux.

Cu arhitectura in stil neoclasic, palatul a fost achizitionat de scriitorul Maurice Maeterlinck, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura, care a organizat in acest spatiu numeroase petreceri. Atat Maeterlinck cat si sotia sa, Renée Dahon, au trait pana la sfarsitul vietii lor pe aceasta proprietate.

Potrivit Sotheby’s, cumpararea lui de catre Radovan Vitek arata in mod clar ca investitorii straini acorda in continuare multa incredere sectorului imobiliar de lux din Franta.

Miliardarul ceh, care are mai multe resedinte private pe Costa de Azur si conduce o agentie de investitii imobiliare, a precizat ca obiectivul sau este de ‘a face sa renasca legenda ‘Palatului Maeterlinck’ si de a-l transforma intr-un simbol al bunului gust’.

Sursa: Agerpres