Actualitate

ACCIDENTE – Doi soferi beti si-au atras nenorociri pe capul si picioarele lor

Doua accidente rutiere au avut loc in acest weekend, ambele pe fondul consumului de alcool la volan. Intr-un caz, victima a fost un scuterist care rula pe D.J. 186, in localitatea Rozavlea. Ioan M., de 57 ani, din Rozavlea, conducea inspre Stramtura, un moped, fara sa posede permis de conducere sau sa fi absolvit un curs de legislatie rutiera. Barbatul nu a pastrat o distanta de siguranta si a intrat in coliziune cu autoturismul care se afla in fata sa, condus de catre Gheorghe B., de 33 ani, din Bogdan Voda si care se oprise in spatele unui autoturism ce urma sa vireze la stanga.

Conducatorul mopedului a fost ranit usor si transportat la spital pentru ingrijiri medicale. Barbatul accidentat a fost testat iar aparatul a indicat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat. Celalalt conducator auto implicat in accident nu consumase bauturi alcoolice.

Un alt accident a avut loc la Targu Lapus. Liviu L., de 37 ani, din localitatea Borcut, se afla la volanul unui autoturism pe care-l conducea pe D.N. 18B, inspre Tg. Lapus. In locul numit ”Pietris”, conducatorul auto s-a angajat intr-o depasire neregulamentara intr-o curba deosebit de periculoasa, marcata corespunzator si, a pierdut controlul asupra autoturismului care s-a rasturnat.

Trei persoane au fost ranite, conducatorul auto si pasagerii Ioan L., de 24 ani, si Ioan D., de 19 ani, toti din Borcut. Conducatorul auto a fost testat, iar rezultatul a indicat peste 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat. El a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza continua cercetarile iar la terminarea acestora se va propune solutia legala corespunzatoare.
Sursa: Ioana Osan