Actualitate

ACCIDENTE – Baimareanca de 81 de ani trimisa pe patul spitalului de un sofer neatent

Mai multe accidente de circulatie s-au produs in acest weekend in Maramures, evenimentele soldandu-se cu raniti si avarii insemnate. In Baia Mare, o octogenara a ajuns pe patul spitalului dupa ce un sofer nu i-a acordat prioritate. Femeia a fost ranita in timpul unei traversari regulamentare.

Accidentul s-a produs duminica, 22 iulie, responsabil fiind Nicolae C., de 50 ani, din Baia Mare. Acesta se afla la volanul unui autoturism pe care-l conducea pe b-dul Unirii inspre strada Munteniei. Ajuns la intersectia cu o alee de legatura, soferul a efectuat manevra de viraj stanga, dar nu s-a asigurat si a surprins-o si accidentat-o pe Iuliana D., de 81 ani, din Baia Mare, care traversa la coltul intersectiei.

Batrana a fost accidentata grav si transportata la spital unde a ramas internata pentru investigatii de specialitate. Conducatorul auto nu consumase bauturi alcoolice.

Cu o zi inainte, un eveniment asemanator a avut loc la Borsa. Astfel, Ion S., de 46 ani, din Borsa, conducea un autoturism pe strada Aleea Tineretului din localitate si efectua manevra de mers inapoi. Din cauza ca nu s-a asigurat la efectuarea manevrei, autoturismul a accidentat-o grav pe Maria B., de 71 ani, din localitatea Chelinta, care, in calitate de pieton, se angajase in traversarea strazii, prin loc nepermis.

Femeia a fost transportata la spital unde a ramas internata sub supraveghere medicala. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilo-test, rezultatul fiind ”zero” si i-au fost recoltate probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Sursa: Ioana Osan