Actualitate

ACCIDENT – Un adolescent de 19 ani a intrat intr-un stalp de iluminat din Baia Mare, pe strada Limpedea

In cursul noptii de 17/18 iulie a.c., la ora 02,20, a avut loc un eveniment rutier cu victima, pe raza municipiului Baia Mare. In eveniment a fost implicat un tanar de 19 ani, care este cercetat pentru comiterea a trei infractiuni la regimul circulatiei.

Marian B., de 19 ani, din Baia Mare, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, a condus un autoturism, pe strada Lunci din municipiu. Autoturismul este inmatriculat in Marea Britanie si nu are dreptul de a circula pe drum public pe teritoriul Romaniei, intrucat nu exista incheiata asigurare obligatorie de raspundere civila auto iar inspectia tehnica periodica era expirata din februarie 2012.

Chiar si in aceste conditii, adolescentul s-a urcat la volanul masinii iar, la intersectia semnalizata cu strada Limpedea, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, intr-o curba usoara la dreapta si a intrat in coliziune cu un stalp de la iluminatul public, aflat pe partea dreapta a drumului.

In urma coliziunii a rezultat vatamarea corporala a conducatorului auto si a unui tanar de 16 ani, din Baia Mare, pasager in autoturism.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de peste 0.10 mg/l alcool pur in aer expirat. In cauza continua cercetarile fata de tanarul care va raspunde penal pentru imprudentele sale.
Sursa: Ioana Osan