Actualitate

ACCIDENT – PROCES – Soferul baimarean care a accidentat o sportiva pe trecerea de pietoni, trimis in judecata

Baimareanul care a lovit cu masina o sportiva care traversa strada pe trecerea de pietoni a fost trimis in judecata de procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare. Acestia l-au pus sub acuzare pe barbatul de 36 de ani, care trebuie sa raspunda in fata instantei pentru comiterea infractiunilor de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului. Radu Ioan Ardelian a comis accidentul in seara zilei de 28 octombrie 2011, in fata Liceului Sportiv Baia Mare, iar adolescenta pe care a lovit-o nu si-a revenit nici acum.

Procurorii au aratat ca soferul, in jurul orei 22.00, “conducand un autoturism pe drumurile publice din municipiul Baia Mare, nerespectand regulile de prioritate pentru pietoni, a comis un accident de circulatie soldat cu vatamarea corporala a partii vatamate G.M.A., dupa care a parasit locul accidentului, fara acordul organelor de cercetare penala”. Dosarul a fost inaintat, spre solutionare, Judecatoriei Baia Mare.

Monica Grumaz, acum in varsta de 20 de ani, a fost spitalizata luni in sir atat in Baia Mare, cat si la Cluj-Napoca. Fata a intrat in coma dupa accident iar de atunci si pana in ianuarie anul acesta a ramas in grija medicilor de la Spitalul Judetean Baia Mare. Doar la trei luni de la tragedie, tanara a inceput sa manance, insa abia in aceasta primavara a inceput sa se miste si sa vorbeasca.

In fatidica seara, fata s-a angajat regulamentar in traversarea strazii, dar a fost lovita de un autoturism Opel, al carui sofer a fugit de la locul accidentului. Soferul a condus din directia bulevardului Traian spre bulevardul Unirii, iar dupa teribilul accident pe care l-a comis n-a considerat ca trebuie sa opreasca. Ulterior le-a spus politistilor ca s-a speriat.

CITESTE SI:
ACCIDENT GRAV – Tanara de 19 ani in coma, dupa ce a fost lovita de un Opel pe o trecere de pietoni de pe b-dul Republicii
Sursa: Ioana Osan