112

Accident deosebit de grav în Bistriţa-Năsăud. O femeie a murit, iar fiul său de 13 ani se luptă să trăiască

foto bistriteanul

Accident deosebit de grav în această dimineață în localitatea Parva – judeţulB istriţa-Năsăud. O mașină condusă de o femeie de 37 de ani, în care se mai aflau patru adolescenți, s-a răsturnat. Femeia și unul dintre băieții ei de 13 ani au fost găsiți în stop cardio-respirator.

Accidentul s-a produs în jurul orei 06:00. Din primele informații rezultă că șoferița a pierdut controlul volanului, după ce a ajuns cu roțile pe acostament. Autoturismul a ajuns pe contrasens, unde s-a răsturnat pe marginea râului.

Un pompier voluntar din Parva a acordat primul ajutor până la sosirea echipajelor medicale, conform Bistriţeanul.

Șoferița, de 37 de ani, și fiul său de 13 ani, care se afla pe locul din față dreapta, au rămas încarcerați. Aceștia au fost găsiți în stop cardio-respirator, prinși sub mașină.

Cu ei în autoturism se mai aflau, pe bancheta din spate, trei băieți, de 17, 18 și 19 ani. Aceștia au reușit să iasă singuri din mașină și au scăpat, ca prin minune, fără nicio zgârietură.

După aproximativ 30 de minute de aplicare a manevrelor de resuscitare, echipajele SAJ și SMURD au reușit să stabilizeze ambele victime. Pentru copilul de 13 ani a fost solicitat elicopterul SMURD pentru a-l transporta la o clinică de specialitate. Acesta a aterizat în urmă cu câteva minute, preluând copilul din parcarea Mănăstirii Parva. Băiatul va fi dus la o clinică din Târgu Mureș.

Unuia dintre copiii șoferiței și bunicii acestora, care au ajuns în parcarea Mănăstirii, li s-a făcut rău și primesc îngrijiri medicale.

În ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul femeii nu a mai răspuns la cel de-al doilea set de manevre de resuscitare, astfel că i-a fost declarat decesul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *