112

ACCIDENT DE CIRCULATIE – Un barbat de 61 de ani lovit de o autoutilitara pe DN 1 C

Un accident de circulatie s-a produs azi, 13 octombrie, pe Drumul National 1 C Baia Mare – Dej, intre localitatile Recea si Lapusel. Un barbat in varsta de 61 ani s-a angajat in traversarea neregulamentara a drumului, fiind surprins si accidentat grav de o autoutilitara condusa de un barbat din Cluj-Napoca. Din spusele soferului autoutilitarei reiese ca victima a trecut prin spatele unui autotren, in fuga si fara sa se asigure.

“Eu circulam dinspre Baia Mare spre Dej. De pe celalalt sens din spatele unui autotren a venit barbatul in fuga. Nu am mai putut sa il evit, desi a incercat”, a povestit soferul autoutilitarei. Victima a fost lovita cu partea stanga fata a autoutilitarei si a fost aruncata in sant. Echipajul de Terapie Mobila Intensiva SMURD a sosit la fata locului in scurt timp. Victima a fost gasita in coma, fiind intubata si transportata in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare. Soferul a fost testat de politisti rezultatul etilotestului fiind zero. Se pare ca barbatul a traversat drumul pentru a intra in serviciu, ca paznic la o firma.

“Pe Drumul National 1 C intre localitatile Recea si Lapusel s-a produs un accident rutier, in urma caruia o persoana in varsta de 61 ani a fost transportata la spital cu rani grave. Cercetarile continua urmand a se stabili circumstantele exacte ale producerii accidentului”, a declarat Grigore Tomoioaga, Serviciul Politiei Rutiere Maramures. Pe perioada anchetei traficul rutier intre Baia Mare si Dej s-a circulat pe un singur sens, sub dirijarea politistilor de la Recea.

Sursa: Vasile Dale