Comunitate

ABUZ – Un nou scandal pe rampa de gunoi. Utilajele firmei care ar trebui sa inchida amplasamentul de la Satu Nou de Jos au incercat din nou sa intre in perimetru

Scandal pe rampa de gunoi de la Satu Nou de Jos, la prima ora a diminetii. Mai multe autotrenuri incarcate cu utilajele firmei care are contract incheiat cu autoritatile judetene pentu inchiderea si ecologizarea amplasamentului au descins si au incercat sa intre in incinta. Angajatii firmei au fost impiedicati insa sa faca acest lucru pentru ca nu au niciun document care sa le dea acest drept.

„La discutiile pe care le-am avut, noi am propus sa avem o intalnire. Constructorul cu noi, ca si operator, si cu Consiliul Judetean, care ar putea garanta un protocol care sa asigure continuitatea activitatii pentru cele 200 si ceva de mii de persoane cu care avem contract. Din programul pe care casa de avocatura il are, cel mai apropiat termen ar fi luni la ora doua, dar acesta nu este sigur pana ce nu va fii confirmat de catre reprezentantii Consiliului Judetean daca este posibila aceasta intalnire pana la aceasta ora”, a declarat Ioan Cardos, directorul tehnic al SC Drusal SA

Societatea Drusal SA are dreptul legal de operare pe rampa de la Satu Nou de Jos pana in luna iulie a anului 2017. Reprezentantii firmei spun insa ca sunt de acord cu inchiderea si ecologizarea amplasamentului dar pun si cateva conditii, pe care insa Consiliul Judetean Maramures nu le ia in considerare.

„Noi nu avem acuma, la aceasta ora. un protocol semnat cu Consiliul Judetean. Mai mult, este o actiune in instanta pe care au introdus-o reprezentantii Consiliului Judetean si pana la solutionare inca nu stim cine are dreptate. Deci exista doua posibilitati: ori asteptam acea hotarare judecatoreasca, ori in baza unui protocol pe care si-l asuma toata lumea, ne intelegem amiabil si dansii isi retrag plangerea si atunci se poate intra. Daca nu, suntem obligati sa asteptam acea hotarare judecatoreasca”, a mai spus Cardos.

La rampa de gunoi au fost prezenti si reprezentanti ai Consiliului Judetean Maramures, membri in echipa care gestioneaza proiectul depozitului de la Farcasa, dar acestia au refuzat sa dea orice fel de relatii presei. Nici reprezentantii firmei antreprenoare nu au dorit sa faca declaratii. 

Scandalurile de pe rampa de gunoi de la Satu Nou de Jos se tin lant din vara acestui an, de cand reprezentantii firmei care ar trebui sa faca inchiderea rampei au incercat sa intre, la ordinul lui Zamfir Ciceu, in perimetrul gestionat de Drusal SA.

Acestia au refuzat sa permita accesul utilajelor pana cand nu au un protocol semnat cu reprezentantii Consiliului Judetean Maramures, document care nu pare sa fie agreat de Ciceu.

Sursa: Ana Pop