Actualitate

Absolvenţii îngroaşă rândul şomerilor maramureşeni

Maramureşul numără peste 7.400 de şomeri.  Statisticile întocmite de oficialii Agenţiei judeţene de Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş (AJOFM)  arată că numărul este mai mare decât cel înregistrat în perioada similară din anul trecut şi că aşa după cum era de aşteptat tinerii care au absolvit liceul şi au cerut indemnizaţia de şomaj au făcut că acest număr să crească .

Oana Osanu directorul Agenţiei judeţene de Ocuparea Forţei de Muncă spune că aşa sa întîmplat şi în anii precedenţi şi că urmare a faptului că mulţi dintre tineri vor merge la facultate este de asteptata ca numărul beneficiarilor de ajutor de şomaj să scada in perioada imediat urmatoare.

“Puţin peste 2000 dintre persoanele aflate în evidenţele noastre beneficiază la acesta ora de ajutor de şomaj, iar dintre acestea 835 sunt absolvenţi. Creşterea asadar a fost determinată de înregistrarea absolvenţilor, situaţie care se regăseşte în aceeaşi perioada şi în anii precedenţi, astfel că arată şomajului a înregistrat o creştere de 0,40 la sută. Putem însă prognoza că în cel mai scurt timp numărul şomerilor va scădea şi asta datorită ieşirii din plata a absolventiilor care urmează o formă de învăţământ superior”

Directorul executiv al AJOFM  Maramureş a mai aratat că la sfârşitul lunii august în Maramureş rată şomajului era de 3,68 % , faţă de 3,42% cât era la sfârşitul lui august 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *