Comunitate

ABSENTI LA BAC – 170 de elevi din Maramures au spus pas probei de matematica

Una dintre cele mai dificile probe din cadrul bacalaureatului, cea de la matematica, i-a speriat pe numerosi absolventi de liceu din Maramures. Din informatiile prezentate de catre Inspectoratul Scolar Judetean, 170 de elevi au renuntat la sustinerea acestui examen derulat ieri, 5 iulie.

“Am avut inscrisi 4.600 de candidati la bacalaureat, iar dintre acestia prezenti au fost 4.407, deci 193 nu s-au prezentat la proba obligatorie a profilului. Cel mai mare numar de absenti au fost la matematica, 170, in timp ce la istorie nu s-au prezentat 23 de candidati”, a aratat, pentru eMaramures purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Pavel Filip.

In functie de profil si de numarul de ore pe care le-au avut la clasa, elevii au avut de ales intre matematica 1, matematica 2 si istorie. Chiar daca vor sustine celelalte probe din cadrul bacalaureatului si vor obtine note de trecere, elevii care nu s-au prezentat la una dintre examinari vor fi nevoiti sa o repete intr-o sesiune viitoare, pentru a promova examenul de bacalaureat.

Sursa: Gabriela Kuhajda