Cultura

A REUSIT – Cary Fukunaga a depasit numeroasele obstacole si si-a lansat filmul ‘Beasts of No Nation’

Cu actori care nu mai ajungeau pe platourile de filmare, membri ai echipei de filmare bolnavi, echipamente disparute si vremea foarte capricioasa, filmarile la drama de razboi ‘Beasts of No Nation’ a regizorului Cary Fukunaga au fost o veritabila aventura, dar pana la urma s-au incheiat cu bine iar productia a fost lansata vineri simultan pe marile ecrane si pe platforma online Netflix, conform Reuters.

“Aproape in fiecare zi au existat momente in care stateam acolo complet demoralizat si ma gandeam ca intregul film este un esec”, a declarat Cary Fukunaga pentru Reuters inainte de lansare.

‘Beasts of No Nation’, regizat si produs de Fukunaga, cineast laureat al premiului Emmy care a semnat si scenariul, urmareste povestea unui copil pe nume Agu, care este smuls din viata simpla si fericita alaturi de familie de izbucnirea unui razboi civil intr-o tara africana.
Agu, interpretat de copilul ghanez Abraham Attah, scapa din ghearele mortii doar pentru a fi capturat si transformat in luptator intr-o armata de copii-soldati sub conducerea unui comandant de mercenari interpretat de Idris Elba.

Chiar daca povestea acestui film este una fictiva, Fukunaga a sustinut ca si-a dorit sa canalizeze intreaga brutalitate a razboiului in scene de o violenta cutremuratoare. Intr-o astfel de scena Agu infige o maceta in capul unui om.

“Poate ca este prea mult pentru unii oameni, dar eu cred ca este necesar sa nu ascundem adevarata brutalitate a razboiului si modul in care sunt pusi sa actioneze acesti copii soldati. Chiar si asa, in unele scene puteam sa fiu mai sever decat am fost”, a adaugat el.
Filmul ‘Beasts of No Nation’ a fost finantat independent, avand un buget de 6 milioane de dolari si a fost achizitionat de Netflix pentru a fi promovat drept primul film original produs de aceasta platforma.

Regizorul a mai declarat ca este convins ca nu va fi greu ca aceasta productie sa-si gaseasca un public atat in cinematografe dar si din randul celor 65 de milioane de abonati Netflix.

Sursa: Agerpres