Actualitate Cultura

A murit Augustin Buzura

Scriitorul maramureșean Augustin Buzura s-a stins din viață ieri, 10 iulie, la vârsta de 78 de ani. Informația a fost confirmată de către academicianul Eugen Simion.

Augustin Buzura s-a născut la data de 22 septembrie 1938, în comuna Bernița din județul Maramureș. A făcut liceul în municipiul Baia Mare, mergând apoi la Cluj pentru a urma studiile Facultății de Medicină Generală, specializarea psihiatrie.

A debutat în 1960 la revista ”Tribuna” din Cluj, unde avea să devină mai târziu redactor, secretar general de redacție și redactor-șef. Debutează editorial în anul 1963 cu volumul de povestiri ”Capul bunei speranțe”.

Augustin Buzura a fost foarte activ în domeniul științific și al literaturii, publicând articole, eseuri, interviuri și note în reviste de cultură și literatură, atât din țară, cât și din străinătate.

Acesta a fost membru al Academiei Române începând cu luna martie a anului 1992 și a condus Fundația Culturală Română, din 1990, iar în perioada 2003-2004 Institutul Cultural Român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *