Portal eMaramures.ro - PAGINA START
Cauta in:


23.10.2015 13:15:11
Euro - 4,4259 lei

Dolar SUA - 3,9835 lei

Lira - 6,1339 lei

Aur (gr.) - 150,0930 lei


Foto soare si nori 27 octombrie

Max:     9 / 14 grade Celsius
Min:      -5/ 0  grade Celsius
 

Maine in intreg Maramuresul se anunta vreme in general frumoasa. Potrivit prognozelor in toate zonele ziua incepe cu cer senin si soare, insa treptat pe parcursul zilei se aduna norii, astfel ca dupa amiaza cerul va partial noros, iar vantul va sufla slab. Temperaturile maxime vor fi usor mai ridicate decat cele din intervalul precedent, astfel ca la pranz se vor inregistra 14 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatiei si Seini, 12 grade sunt asteptate in Targu Lapus, la Cavnic maximele termice se opresc la 10 grade, in timp ce la Borsa mercurul din termometre nu va arata mai mult de 9 grade Celsius.

Baia Mare: Se anunta vreme in general frumoasa, dar si ceva mai calda in urmatoarele doua zile in Baia Mare. Meteorologii spun ca miercuri cerul va fi predominant insorit, in timp ce joi va fi soare, insa locul acestuia va fi luat din cand in cand de nori. Maximele termice usor mai ridicate se vor situa in jurul valorii de 16 grade Celsius. Noaptea insa va fi rece cu minime care nu depasesc 0 grade.

Sighetu Marmatiei: In urmatoarele doua zile in Sighetu Marmatiei se anunta vreme in general frumoasa si usor mai calda decat in intrevalul precedent. Prognozelele spun ca miercuri in zona va iesi soarele, insa mai cu seama dupa amiaza este posibil sa se adune si ceva nori. Joi cerul va fi partial insorit, iar vantul va sufla in general slab. Maximele termice pot ajunge la cel mult 16 grade Celsius, in timp ce noaptea minimele coboara pana la-1 grad.

Borsa: In Borsa se anunta vreme in general in general frumoasa in urmatoarele doua zile. Meteorologii spun ca miercuri va fi soare, doar ca pe parcursul dupa amiezii locul acestuia va fi luat de nori. Joi va fi si soare, dar vor fi si nori, iar vantul va sufla slab. Spre finalul intervalului maximele termice ajung la 12 grade Celsius. Pe parcursul noptilor va fi insa rece, cu minime care coboara pana la -4, -5 grade Celsius.

Cavnic: In Cavnic se anunta vreme in general frumoasa in urmatoarele doua zile. Meteorologii spun ca in prima parte a zilei de miercuri va fi soare, insa treptat pe parcursul zilei norii vor lua locul acestuia. Joi cerul va fi partial insorit, iar vantul va sufla in general slab. Maximele termice in crestere usoara ajung pana la 12 grade Celsius, in timp ce noaptea minimele nu vor depasi 0 grade Celsius.

Targu Lapus:
Si in Targu Lapus vremea va fi frumoasa in urmatoarele doua zile. Meteorologii spun ca in zona miercuri va fi soare, insa dupa amiaza norii vor fi ceva mai numerosi, iar cerul partial noros. Ziua de joi va fi insa una frumoasa cu cer mai mult senin si cativa nori trecatori. Temperaturile maxime nu vor depasi 13 grade Celsius. Noaptea minimele coboara pana la 0 grade Celsius.

Seini: Vreme in general frumoasa se anunta in urmatoarele doua zile si in Seini. Spun meteorologii ca in zona miercuri va fi cer senin si soare, iar norii vor doar razleti. Joi cerul va fi doar partial insorit, iar vantul va sufla slab. La pranz maximele termice se vor situa in jurul valorii de 16 grade Celsius, iar noaptea minimele nu vor depasi 3.4 grade Celsius.
Comunitate
LEGEA PENSIILOR – Pensionarile anticipate dupa legea noua, o corvoada pentru angajati si functionarii Casei de Pensii
19:29:17 12 februarie 2010  | autor:  Angela Sabau

Noul proiect de lege a pensiilor va aduce schimbari in ce priveste calculul pensiilor anticipate partial. Daca in prezent se fac calcule complicate pentru stabilirea veniturilor celor care pleaca in pensie inainte de impliniraea varstei legale, de anul viitor functionarii Casei de Pensii Maramures nu vor avea atat batai de cap. In schimb, durerile de cap se vor muta la cei care vor sa se pensioneze anticipat, pentru ca legea ii va dezavantaja.

Actul normativ care urmeaza sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2011 simplifica modul de calcul, insa ii defavorizaeaza pe cei care au muncit o perioada mai indelungata peste stagiul complet de cotizare. Functionarii Casei de Pensii Maramures au aratat ca dupa noua metoda de calcul multi angajati, in momentul pensionarii anticipate, s-ar putea sa piarda chiar si jumatate din banii pe care i-ar incasa daca s-ar retrage din campul muncii dupa legea in vigoare.

Pensii pentru contributii pe cel putin 12 ani si 6 luni
In prezent, stagiul minim de cotizare este de 12 ani si 6 luni. Asta inseamna ca la varsta de 63 de ani si 9 luni de ani, daca o persoana a muncit cel putin aceasta perioada de timp se poate pensiona la limita de varsta.

Stagiul complet de cotizare este de 32 de ani si 6 luni la barbati si de 27 de ani si 6 luni la femei. Aceasta diferenta dintre stagiul minim si cel complet de cotizare creeaza o diferenta la cunatumul pensiei.

Femeile se pot pensiona acum la implinirea varstei de 58 de ani si 9 luni, iar barbatii 63 de ani si 9 luni, conditia fiind sa aiba stagiul de cotizare minim, de 12 ani si 6 luni.

Pensii injumatatite dupa noua lege
Directorul adjunct al Casei de Pensii Maramures, Gavril Cherhat, a declarat ca, potrivit proiectului de lege, pensiile anticipate vor fi calculate mult mai simplu. El a explicat ca ”procentul de penalitate va fi acelasi pentru toti cei care doresc sa se pensioneze anticipat, si anume de 0,75% pentru fiecare luna ramansa pana la varsta de pensionare”.

Oficialul Casei de Pensii Maramures a aratat ca acest procent ii va dezavantaja pe cei care au o perioada de cotizare apropiata de 10 ani in plus la stagiul complet de cotizare, deoarece dupa un calcul simplu penalitatea de 0,75% le va injumatati pensia.

El a aratat ca si in prezent, dar si pe viitor, persoanele care au stagiul complet de cotizare inainte de implinirea varstei de pensionare pot face o cerere de pensionare anticipata partial, insa in acest caz se aplica o penalitate. Modificarea acestui procent este responsabil de reducerea veniturilor pentru cei care vor recurge la aceasta metoda incepand de anul viitor.

Varsta de pensionare creste de la an la an
Actuala lege prevede ca varsta de pensionare sa creasca constant, astfel ca in 2015, stagiul minim de cotizare va fi pentru femei de 15 ani, iar stagiul complet va fi de 30 de ani, in timp ce varsta de pensionare va creste la 60 de ani la femei, in timp ce la barbati, stagiul minim de cotizare va fi de 15 ani, iar stagiul complet, de 35 de ani.

Varsta de pensionare va fi de 65 de ani. Pentru femei, insa, varsta de pensionare va creste in continuare, ajungand in anul 2030 la aceeasi ca si la barbati, de 65 de ani, iar stagiul complet de cotizare va urca la 35 de ani.

 
Versiunea pentru tiparire
Trimite stirea pe email
Trimite stirea pe Yahoo! Messenger
Adauga comentariu


1

Publicat la: 13 februarie 2010 ora: 21:04:12 de catre: lupse
ar fi bine sa injumatateasca salarile la parlamentari nu pensile. sa le fie rusine daca fac o astfel de lege a pensilor nici intro tara din UE nu se face asa ceva.se intreaba ca de ce parasesc romania multe persoane .

2

Publicat la: 15 februarie 2010 ora: 10:09:47 de catre: ANGELA
RUSINE SA VA FIE CE FACETI DIN TARA ASTA NUITATIVA IN JUR ,CINE MAI ESTE CA VOI IN EUROPA, DISTRUGETI TARA

3

Publicat la: 16 februarie 2010 ora: 11:07:45 de catre: Ioan Mezei
eu cred ca varsta de pensionare este potrivita in general la 60 de ani barbatii si 55 de ani femeile cu o vechime de 25 de ani de munca. Sunt oameni care au avut si alte activitati in afara de a fi angajat,lucrand in strainatate fara sa poata demonstra{la negru,cu frica, o zi lucra si 2-3 nu} altii in vechiul C.A P. deci e bine 60 respectiv 55.

4

Publicat la: 16 februarie 2010 ora: 13:47:26 de catre: bebe
Domnule Ioan Mezei(toata stima!)!Doar traiesti in Europa(cred)Barbati-65 de ani,femei 60 de ani)!

5

Publicat la: 16 februarie 2010 ora: 20:25:21 de catre: lupse
eu as vrea sa aflu daca careva este in masura sau in domeniul sa imi spuna cu 17ani si 8luni de lucru grupa 1 si4 ani grupa 2 si 7ani lucrati in strainatate in regula am 54 ani in sept cind as putea merge in pensie. va multumesc

6

Publicat la: 25 februarie 2010 ora: 11:16:04 de catre: ANONIM
AR FI BINE CA FEMEILE CARE AU COTRIBUIT PESTE 35 ANI LA FONDUL DE PENSII SI DORESC SA SE PENSIONEZE ANTICIPAT PARTIAL SA NU FIE PENALIZATE LA FEL CA CELE CARE AU CONTRIBUIT MAI PUTIN

7

Publicat la: 25 februarie 2010 ora: 11:28:46 de catre: ANONIM
AR TREBUI D.L BOC SA RADA TOATE PENSIILE MAI MARI DE 2000 RONI PENTRU CA ACESTI BENEFICIARI DE PENSII AU PARTICIPAT LA JEFUIREA STATULUI ROMAN SI AU STAT CUMINTI IN SCAUNELE LOR NU 8 ORE PENTRU CA AU AVUT ALTE AFACERI PARALEL ,SI LA URMA URMEI CE LE TREBUIE ATITIA BANI INDIFERENT DE DOMENIUL DE ACTIVITATE.SI ACUM SE PRACTICA SI AR TREBUI SA FIE RAPORTUL DE 1 LA 3 CA DOAR SUNTEM IN CRIZA PE CARE AU PROSUS-O TOT EI

8

Publicat la: 25 februarie 2010 ora: 12:05:54 de catre: ANONIM
AR TREBUI D.L BOC SA RADA TOATE PENSIILE MAI MARI DE 2000 RONI PENTRU CA ACESTI BENEFICIARI DE PENSII AU PARTICIPAT LA JEFUIREA STATULUI ROMAN SI AU STAT CUMINTI IN SCAUNELE LOR NU 8 ORE PENTRU CA AU AVUT ALTE AFACERI PARALEL ,SI LA URMA URMEI CE LE TREBUIE ATITIA BANI INDIFERENT DE DOMENIUL DE ACTIVITATE.SI ACUM SE PRACTICA SI AR TREBUI SA FIE RAPORTUL DE 1 LA 3 CA DOAR SUNTEM IN CRIZA PE CARE AU PROSUS-O TOT EI

9

Publicat la: 21 martie 2010 ora: 00:39:58 de catre: tabacaru relu
Domnilor vi se pare normal cu aceasta perioada de pensionare de 60 si 65 de ani. Nu vati intrebat da ca o persoana lucreaza la facut betoane mai apuca sa manince PENSIE.Daca nu e normala atunci cautati varog de a o schimba. VA MULTUMESC RELU

10

Publicat la: 23 martie 2010 ora: 12:55:15 de catre: anonim
pentru noua lege a pensiilor, ar trebui sa se tina cont de femeile care au contribuit peste 35ani la fondul de pensii si doresc sa se pensioneze anticipat partial sa nu fie penalizate ca si cele cu 12,15 ani de contributie,acea penalizare sa fie forte mica altfel ar fi o nedreptate ,va multumesc

11

Publicat la: 5 mai 2010 ora: 13:37:13 de catre: Sandu Neli
OMENESC, este de 60 pt.femei si 65 pt.barbati.

12

Publicat la: 6 mai 2010 ora: 21:30:02 de catre: pall zoltan
am depus si eu cerere de pensionare anticipata partiala avand varsta de 60 de ani impliniti si vechime de peste 36 de ani lucrati, din care 25 in industria constructoare de masini avand studii superioare.am calculat prin programul de simulare postat pe internet pensia ce mi se cuvine.constat cu stupoare ca aceasta este doar 710 lei aproximativ iar dupa aplicarea penalizarii raman doar 500 lei.nu inteleg cum contabili cu studii medii,ingineri ,muncitori iesiti la pensie acum un an,doi au pensie dubla:1100-1300 lei cu vechime si contributii similare.consider o mare nedreptate calculul actual al pensiilordaca se folosesc aceste programe informatice.nici chiar asa pensii injumatatite pentru ce?asa se imparte intre cetateni greul crizei? inca nu am primit decizia de pensionare dar sper din tot sufletul ca acest program informatic nu este folosit si de catre casele de pensii(wwwlapensie.com)

13

Publicat la: 11 mai 2010 ora: 22:24:25 de catre: angela
sinteti niste nenorociti care vr sa vedeti femeile moarte dupa o munca de 30 de ani in conditii mizere care au muncit cot la cot cu barbatii si au crescut cite 4 sau 5 copii rusine sa va fie viermilor ce sinteti

14

Publicat la: 11 mai 2010 ora: 22:31:25 de catre: angela
de ce nu taiati din salariile guvernantilor nu a pensionarilor care sint mici si nu ajung pt medicamente nu mai vorbim de cheltuieli sau mincare si salariu care si asa este vai de capu nostru de ce nu veniti cu legea noua sa ne omoriti pe toti rusine sa va fie sinteti unu mai gras ca celalalt si mor copii si batrini de foame o sa platiti o data suferinta acestui popor ni ci ceausescu nu ar fi facut asa ceva nenorociti si nemernici mi e scirba ca sint romin a ti dus tara de ripa

15

Publicat la: 11 mai 2010 ora: 22:41:45 de catre: angela
as dori sa mi spuneti si mie am 54 de ani am 32 de ani lucrati din care 3 ani si 6 luni grupa 2 si 5 copii va rog spuneti mi cind pot sa ma pensionez cu toata nenorocirea ce i acuma in tara sotul meu are 56 ani si 40 de ani de munca 20 numai in grupa 2 cind se poate pensiona va multumesc

16

Publicat la: 13 mai 2010 ora: 18:57:51 de catre: florica
sunt nascuta la 07-11-1953,am 14 ani lucrati la c.a.p,(7ani in zootehnie si 7 in vegetal),actualmente lucrez de 21 ani si 7 luni in c.m.,am spor de %la %, am 4 copii .va rog sa-mi spuneti daca pot iesi la pensie ?.

17

Publicat la: 14 mai 2010 ora: 08:26:25 de catre: ailiesei marioara
destul ca o femeie sa munceasca 30 ani caci pe linga servici mai are si de crescut copii sa ne gindim ca nu toate femeiile muncesc la birou ca sa poata sta pina la adinci batrinete la servici ASAca ar fi bine sa ginditi asa cum trebuie nu cum vreti caci in stresul care traim nu mai ajungem noi la 65 de ani

18

Publicat la: 25 mai 2010 ora: 11:20:11 de catre: Nedelcu Mariana
Daca am cotizat 32 ani de ce nu pot iesi la pensie anticipata partial la varsta de 53 ani?Nu inteleg orice mi-ati spune.Sunt femeie cu doi copii

19

Publicat la: 25 mai 2010 ora: 20:16:19 de catre: Cristina
Stimata doamna, conform art. 50 alin. 1 din Legea 19/2000, asiguratii care au realizat stagiile complete de cotizare, precum si cei care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 10 ani pot solicita pensie anticipata partial cu reducerea varstelor standard de pensionare cu cel mult 5 ani. Varsta standard de pensionare si stagiul de complet de cotizare in cazul femeilor pe perioada aprilie 2010-iunie 2010 potrivit Anexei nr. 3 la Legea 19/2000 sunt urmatoarele: 58 de ani si 10 luni ( varsta standard), respectiv 27 de ani si 8 luni (stagiu complet de cotizare).Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare si care au nascut cel putin 3 copii si i-au crescut pana la varsta de 10 ani beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare. Sper ca cele scrise de mine sa lamureasca problema Dvs.

20

Publicat la: 16 iunie 2010 ora: 13:23:08 de catre: iana
pdl-isti ati uitat ca aveti parinti si copii ,a-ti uitat ca sunteti oameni inteleg criza DAR nu pe spatele celor mai saraci oameni de pe acest paminr care nu au nici o posibiliate sa se descurce nu toti sunt smecheri in afaceri ca------ dar o sa fiti rasplatiti fiti siguri de asta o sa platiti cu virf si indesat toate smecheriile facute de voi de cind sunteti la putere eu v-as numi caracatita

21

Publicat la: 24 iunie 2010 ora: 14:00:45 de catre: pensionar
vreti sa ne exterminati cu totul

22

Publicat la: 27 iunie 2010 ora: 16:05:21 de catre: china
vreau ca basescu s/o puna pe maria sa munceasca in invatamint ca asa ar avea mila si de noi care avem vechime 40 ani si nu putem iesi la pensi

23

Publicat la: 6 iulie 2010 ora: 17:49:51 de catre: anamaria
am 50 ani 32 ani de contributi la pensie 2 ani gradul 1 si 20 ani gradul 2 cand pot iesi la pensie chiar si la cerere

24

Publicat la: 6 iulie 2010 ora: 20:55:48 de catre: george
tot ce se antampla an economia din romania este proasta guvernare de dupa 1989

25

Publicat la: 8 iulie 2010 ora: 09:55:58 de catre: ela
Am 53 de ani si 36 de munca din care 8 ani in grupa 2, dupa noua lege asi putea iesi la pensie anticipata la virsta de 57 de ani cu 40 de ani vechime (fara ai socoti pe cei dati in plus de la grupa). Dupa atitia ani de munca mi se pare o nedreptate enorma sa fiu penalizata atit de mult (cit prevede noua lege) in cazul in care voi avea servici pina la virsta de 57 de ani. Nu se stie sigur daca penalitatile se vor anula cind implinesc virsta standard de pensionare.

26

Publicat la: 18 iulie 2010 ora: 13:50:50 de catre: Neagu Maria
Am varsta de 51 ani , 33 ani lucrati fara intrerupere dintrecare 18 ani si 6 luni grupa a 2 . La ce varsta asi putea sa ies la pensie? Multumesc

27

Publicat la: 18 iulie 2010 ora: 13:52:43 de catre: Neagu Maria
Am varsta de 51 ani , 33 ani lucrati fara intrerupere dintrecare 18 ani si 6 luni grupa a 2 . La ce varsta asi putea sa ies la pensie? Multumesc

28

Publicat la: 25 iulie 2010 ora: 16:06:17 de catre: ARSENE ANISOARA
Am 49 de ani ,24 de ani si 8 luni lucrati fara intrerupere,grupa 1 de munca.La ce varsta pot iesi la pensie

29

Publicat la: 28 iulie 2010 ora: 08:17:10 de catre: Ana
cand se deblocheaza pensia anticipata?

30

Publicat la: 29 iulie 2010 ora: 13:53:17 de catre: Didi
am 55 de ani si 34 ani munciti cind pot iesi la pensi dupa noua lege

31

Publicat la: 9 august 2010 ora: 10:57:40 de catre: maria enache
56 ani, 37 ani vechime spuneţi când mă pot pensiona?

32

Publicat la: 11 august 2010 ora: 23:24:58 de catre: maria moldovan
am 35 ani de cotizare si 57 ani, cind se dezgheata pensiile anticipate, sa pot iesi si eu la pensie si ce ne aduce noua lege a pensiilor anticipate,pe vremea lui ceau virsta de 57 ani era limita pina la care lucra o femeie,daca am cotizat in plus ,de ce naiba mai sint penalizata si nu sint lasata sa ies la limita de virsta de pe vremea lui ceau?

33

Publicat la: 12 august 2010 ora: 08:41:08 de catre: adriana
nimeni nu va apuca pensiile decat cu picioarele inainte.noi ne comparam cu nivelul de trai din alte tari din uniune ? ce salarii au ei ?- greseala mare- singurii pensionari din romania vor fi parlamentarii care nu au nici un stres si grija zilei de maine-stau pe scaune si dorm la greu.femeile sunt deja terminate la 60 de ani -si cine te mai angajeaza dupa varsta de 50 ani-comparatia cu tarile europene este o aberatie-

34

Publicat la: 13 august 2010 ora: 10:37:49 de catre: DOBRE MARIA
Daca am varsta de 55 de ani si 32 de ani in campul munci ma pot pensiona anticipat ?????

35

Publicat la: 13 august 2010 ora: 20:57:52 de catre: Cristina C.
Varsta standard de pensionare este 60 de ani pentru femei si 65 de ani pentru barbati. Atingerea varstei standard de pensionare se va realiza in 13 ani de la dat intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000, prin cresterea varstei de pensionare. Varsta standard de pensionare si stagiile minime si complete de cotizare pentru femei si barbati, pe ani si luni, pe perioada aprilie 2001-martie 2015 sunt prevazute de ANEXA 3 la Legea nr. 19/2000. De ex, pentru femei, intre august 2010-noiembrie 2010, varsta de pensionare prevazuta este 58 de ani si 11 luni, iar stagiul de cotizare complet este de 27 de ani si 10 luni. Pentru barbati, 63 de ani si 11 luni si un stagiu complet de cotizare de 32 de ani si 10 luni. Anexa 3 face trimitere la persoanele nascute incepand cu ianuarie 1955. Pentru aceste persoane, casele de pensii dau de regula acelasi raspuns: varsta de pensionare este de 60 de ani la femei, respectiv 65 de ani la barbati. Din punctul meu de vedere raspunsul este gresit, intrucat Anexa 3 esaloneaza varstele standard si stagiile de cotizare. Daca va veti adresa Tribunalului cu o contestatie intemeiata pe Anexa 3 a Legii 19/2000, aveti toate sansele sa castigati.

36

Publicat la: 13 august 2010 ora: 21:26:43 de catre: Cristina C.
Potrivit art. 10 din Legea 118/2010, privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, in sistemul public de pensii, precum si in sistemele de pensii neintegrate acestuia, dispozitiile legale privind inscrierea la pensia anticipata si pensia anticipata partial nu se mai aplica. Legea nr. 118/2010 a fost publicata in MO la 30 iunie 2010.

37

Publicat la: 25 august 2010 ora: 14:45:36 de catre: crisart
Pentru a beneficia de pensie anticipata trebuie sa iesi la pensie direct din productie? Iar daca am beneficiat anterior de pensie pe caz de boala pot trece direct la pensie anticipata? Multumesc.

38

Publicat la: 26 august 2010 ora: 18:28:07 de catre: nelu
d,le seitan va rugam sa cresteti treptat virsta de pensionare pentru cei care au lucrat in grupa 1 de munca si conditii speciale

39

Publicat la: 28 august 2010 ora: 08:29:50 de catre: viorica
va rog sa ma ajutati si pe mine cu problema am 58 de ani si 10 luni am iesit la penie la limita de varstra si am primit acasa decizia cu o pensie de 323lei. total stagiu de cotizare fiind de 20 ani 6 luni si 22 zile. va rog sa ma ajutai si pe mine cu un raspuns? ce pot face ? e corect sa am o pensie asa de mica? ast un raspuns va multumesc

40

Publicat la: 30 august 2010 ora: 21:02:00 de catre: visan dorina
cind ma pot pensiona la limita de virsta tinind cont ca acum am 36 ani de munca si virsta de 54ani si 6 luni cind ma pot pensiona anticipat sunt nascuta pe 23 martie 1956 si lucrez din 16sept 1974

41

Publicat la: 31 august 2010 ora: 15:13:38 de catre: DOBRE MARIA
ma numnesc DOBRE MARIA. Daca am varsta de 55 de ani si 32 de ani in campul munci ma pot pensiona anticipat ? ...astept un raspuns dar vad ca pe nimeni nu ii intereseaza .sa-l dea

42

Publicat la: 31 august 2010 ora: 15:19:49 de catre: _
pentru ce sunt platiti atatea parlamentari???si au asa de mari salarii?pentru ca sa doarma pe scaun???si cand se trezesc dau si ei o lege de asta tampita convenabila ptr ei ,sa le faca si la populatie salari mari macar sa traim si noi decent,nu sa traim de azi pe maine .

43

Publicat la: 31 august 2010 ora: 19:46:59 de catre: Cristina C.
Am mai scris despre acest subiect, dar voi mai scrie inca odata. Avand in vedere art. 10 din Legea 118/2010, pensionarea anticipata si partial anticipata nu se mai aplica pana la 31.12.2010. In consecinta prevederile Legii 19/2000 cu privire la aceste categorii de pensii sunt suspendate in momentul de fata.

44

Publicat la: 1 septembrie 2010 ora: 15:41:31 de catre: _
pentru ce sunt platiti atatea parlamentari???si au asa de mari salarii?pentru ca sa doarma pe scaun???si cand se trezesc dau si ei o lege de asta tampita convenabila ptr ei si nenorocesc o tara_ntreaga ptr faptul asta ar trebui sa mai dea afara din ei ca sunt prea multi si au salari imense ,traiesc pe spinarea oamenilor care muncesc vai de capul lor ptr un salarul de mizerie sa traiasca si ei cu un asa salar ,ar trebui sa le injumatateasca din salariile lor si sa mai mareasca salariile populatiei sa le faca si la populatie salari mari macar sa traim si noi decent,nu sa traim de azi pe maine .ei au dus tara la faliment si au facut bogatii etc si ne iau tot noua din salariile de mizerie pe care le luam?????ar trebuii sa iesim toti in strada si sa le dam FOC asa merita astfel de oameni .

45

Publicat la: 2 septembrie 2010 ora: 17:14:07 de catre: Traistaru Cornel Antonie
La 40 de ani de munca automat scoti lucratorul la pensie pensia sa fie fixa iar diferenta sa fie suplimentul de contributie al fiecaruia in raport cu salariul pe care la avut Asa acorzi locuri de munca tinerilor care sunt bataia de joc a asa zisilor angajatori Persoane cu vechime mica au pensii OK iar cei care au muncit aproape o viata de om vor iesi la pensie cu picioarele inainte

46

Publicat la: 3 septembrie 2010 ora: 22:07:35 de catre: ilie maria
pensie mica

47

Publicat la: 3 septembrie 2010 ora: 22:36:03 de catre: Elena Petre
Am 54 de ani si 6 luni cand ma pot pensiona anticipat daca am o vechime in munca de 29 ani

48

Publicat la: 4 septembrie 2010 ora: 07:49:02 de catre: petre
la 41 ani vechime mai sunt probleme?

49

Publicat la: 6 septembrie 2010 ora: 11:33:08 de catre: ucanov lucian
pe 02 octombrie 2010 inplinesc 60 de ani am 35 ani in cimpul muncii astazi am fost la casa pensiilor pentru ami depune dosarul conform legii cu 30 de zile inainte dar nu mi l au mai primit va rog sami raspundeti daca voi mai beneficia de pensie anticipata asa cum spune noua lege 118 din 30 06 2010 va rog as dorii sa stiu daca aceste pensii sunt sistate doar pe o perioada de timp adica pina la 31 decembrie 2010 sau nu se vor mai primi dosare deloc multumesc adresa mea de mail sstevecute@yahoo.com

50

Publicat la: 7 septembrie 2010 ora: 07:22:57 de catre: UN OM
SA AI CIINI LA BLOC....EU LOCUIESC UNDEVA IN BANAT AM DOI CIINI DE TALIE MEDIE MARE LA BLOC,AM UN VECIN GARDIAN PUBLIC ,PARDON COMUNITAR....PLATESC O PERSOANA IN PLUS LA INTRETINERE,CIINII MEI NU DERANJEAZA PE NIMENI,NU LATRA SI NUSI DEPUN EXCREMENTELE PE CASA SCARII,TOTUSI OMUL ASTA IMI HARTUIESTE PERSOANA CARE MII SCOATE LA PLIMBARE....CATEII MEI CIND SUNT AFARA....SI ISI FAC TREBURILE SE ADUNA DUPA EI,AM FARAS, MATURICA,PUNGI ,MANUSI ,SUL DE HIRTIE,CARNETELE DE SANATATE SUNT LA ZI CU VACCINELE,AM DOI MARTORI IN ACEST SENS CU TOT CU MAMA MEA AM TREI,DACA DAU PRIMARIA IN JUDECATA PENTRU HARTUIRE....INTRUCIT GARDIENII PUBLICI SUNT PLATITI DE PRIMARIE PARDON COMUNITARI,STIE CINEVA CE SANSE AM SA CISTIG?VA MULTUMESC FOARTE FRUMOS.

51

Publicat la: 7 septembrie 2010 ora: 11:56:53 de catre: Iordache
Considerati ca la 40 ani municiti fara nici un concediu de boala cu cotizare integrala nu se poate iesi la pensie anicipata la varsta de 6o ani?Am ajuns bataia de joc a guvernului incompetent.

52

Publicat la: 8 septembrie 2010 ora: 10:26:52 de catre: gheorghe
35 de ani stagiul de cotizare la barbati 10 ani peste stagiu-se poate solicita pensionarea anticipat, total 45 de ani munciti.Am 60 de ani, din 60 scad 45, rezulta ca ar fi trebuit sa incep activitatea la 15 ani.Cine mama lui a conceput o lege atat de aberanta?

53

Publicat la: 8 septembrie 2010 ora: 14:18:22 de catre: doina
dragii mei comentaristi chiar nu realizati ca asa zisii parlamentari nu vor sa mai primim pensie! oare nu se gandesc ca la o asemenea varsta nu mai ai acelasi randament?! solutiile nu sunt cele pe care vor sa le ia ci revigorarea economiei nationale, pacat am ajuns o tara de slugi.cred ca asa ne place sa fim, sunt tineri fara serviciu care ar putea sa ne inlocuiasca si noi sa mai apucam a ne bucura de amarata de pensie. atat. deocamdata.

54

Publicat la: 10 septembrie 2010 ora: 10:57:19 de catre: Maria Popa
am 34 de ani munciti si sunt nascuta in 1955 luna iulie.Cind pot iesi la pensie ???????

55

Publicat la: 15 septembrie 2010 ora: 13:29:34 de catre: DINU GEORGETA
Am depus dosarul pe 26.05.2010. Nu am primit raspuns de la casa de pensii sector 4 Bucuresti nici acum (15.09.2010). Fiind dosar cu solicitare de pensie anticipat partial, doresc sa aflu cum ma pot interesa de el,spun aceasta deoarece la casa de pensii si anume de la giseul de informatii nu primesc decat acelasi raspuns: este in lucru!!!

56

Publicat la: 16 septembrie 2010 ora: 09:34:35 de catre: tudorita
am 34 ani lucrati si virsta de 54 cand pot esi la pensie

57

Publicat la: 16 septembrie 2010 ora: 09:36:37 de catre: maria
Rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,sunteti nascuti de niste femei ,mame, oare atat merita din partea voastra,rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.cum a-ti putut gandi sa ne ingenuncheati atat de mult?credeti ca va creste produl intern brut cu batranetea noastra cum putem rezista pina la 65 de ani ? Nesimtitilor sa veniti la servici zi de zi si sa stati intepeniti intr-un scaun 8 ore nu sa va uitati la filme porno

58

Publicat la: 16 septembrie 2010 ora: 10:27:36 de catre: MAFTEI IOAN
Pentru un cadru militar cu o vechime de 20 de ani si pensionat pe caz de boala la varsta de 40 de ani, se mai acorda acele salarii cumulate la sfarsit de cariera?

59

Publicat la: 16 septembrie 2010 ora: 13:50:03 de catre: mari
Nu jicnim,nu instigam suntem f.incantati totu-i minunat mergem pe cele mai inalte culmi ale progresului si civilizatiei exact ca in filmul,,planctonul verde'' pe care as vrea sa-l revad .Nu ne trebuie pensii,dorim sa fim sclavi,sa se ia dela saraci si sa se dea la bogati sa aiba ei bani pentru bancile din elvetia ,sa fie copii lor fericiti si satisfacuti

60

Publicat la: 16 septembrie 2010 ora: 21:57:56 de catre: Moldovan Irina
sunt o pensionara ff. trista. Toata viata mea am muncit 40 de ani si 6luni. Patronii nostrii grozavi ne obliga sa muncim, cate 10 ore pe zi si in cartea noastra de munca era trecut salar minim pe economie. Am iesit la pensie si ma gandesc acum, pacat sa lucrezi la acesti patroni straini care au venit la noi in tara sa se inbogateasca rapid si ne rad in nas.

61

Publicat la: 16 septembrie 2010 ora: 23:40:35 de catre: yo
ma indoiesc ca ai lucrat 40 de ani la patroni straini care te-au exploatat, mai rau ca-n cartile de istorie din scoala generala. apoi, cand acei patroni ti-au propus minim in cartea de munca, restul la negru, ai fost de acord. sa nu platesti impozit,somaj, cas... si acum, tot tu te plangi.... cand ai 20 de ani, poate accepti, esti tanar, nu te gandesti la pensie... dar cand ai deja 20 de ani vechime in cartea de munca, altfel trebuia sa pui problema... scuze, dar toata vina e a ta. ai preferat banii la negru, pe moment, mai multi, in loc sa te gandesti ca la pensie vei pierde mult mai mult...

62

Publicat la: 17 septembrie 2010 ora: 09:41:30 de catre: ovi
la adresa aceasta va puteti calcula varsta de pensionare. http://lapensie.com/reducere.php#rez

63

Publicat la: 17 septembrie 2010 ora: 10:38:55 de catre: bgd
nu mai apucam pensia. asta e si ideea. sa nu mai cheltuie bugetul statului cu batranii. ii ardem cand nu mai sunt de folos, ca in triburile amazoniene. sanatoasa gandire au caricaturile astea de conducatori. cat mai dureaza pana la o revolta mai serioasa, nu doar dansul pinguinului?

64

Publicat la: 17 septembrie 2010 ora: 23:38:37 de catre: Maria
Am 54 de ani si am cotizat 34 de ani [3 copii] lucrez in in croitorie este greu sa lucrezi cu ochi in ac ; acum am o marime dstul de mare [3 cu 5] dar sa esi la pensie la 60 de anii rami orb ''Dar in domeniu asta nu sa luat in consideratie ;ca lucrind cu ochii in ac ; lucrezi cu milimetri cu dimenciuni si in timp iti perzi vederea si nu nu mai eu aprpape toate care lucreaza in domeniu asata in timp te lasa vederea si sa stai la pensie pina la 60 este absurd ;ar trebui sa se dezbata si problema asta ]

65

Publicat la: 18 septembrie 2010 ora: 17:21:04 de catre: SOLCA ANA