Portal eMaramures.ro - PAGINA START
Cauta in:


24.12.2014 13:24:12
Euro - 4,4702 lei

Dolar SUA - 3,6550 lei 

Lira - 5,7000 lei

Aur (gr.) - 138,6547 lei


Foto soare si noriVezi VIDEO
26 decembrie

Max:    -2 / 4 grade Celsius
Min:    -7 / -2 grade Celsius
 

Peste tot in Maramures ziua de maine aduce vreme inchisa dar si mai rece decat in zilele precedente. Meteorologii spun ca cerul va fi acoperit in toate regiunile si sunt asteptate ninsori. In ce priveste maximele termice acestea vor fi ceva mai scazute decat cele din zilele precedente astfel ca la pranz se pot inregistra cel mult 4 grade Celsius in Baia Mare si Seini, vor fi 3 grade Celsius la Sighetu Maramtiei, in Targu Lapus termometrele vor arata 2 grade, la Cavnic maximele termice vor oscila in jurul valorii de 0 grade Celsius, in timp ce la Borsa se vor semnala -7 grade Celsius.

Baia Mare: In Baia Mare, in urmatoarele doua zile, va fi vreme schimbatoare. Sambata sunt asteptate ninsori, in timp ce duminica vremea se mai deschide si vor fi perioade cu soare, dar si cu nori. Maximele termice vor fi ceva mai scazute decat cele din ultimele zile si pot ajunge pana la 2 grade Celsius. Noaptea mercurul din termometre poate cobori pana la - 4 grade Celsius.

Sighetu Marmatiei: Si la Sighetu Marmatiei vremea va fi schimbatoare in urmatoarele doua zile. Meteorologii spun ca in zona sambata sunt asteptate ninsori, in timp ce duminica cerul se va degaja , astfel ca vor fi perioade cu nori si soare . Maximele termice se vor situa in jurul valorii de 1 grad Celsius, in timp ce noaptea minimele nu vor depasi -5 grade Celsius.

Borsa: Vreme schimbatoare si rece este asteptata in urmatoarele doua zile si la Borsa. Potrivit prognozelor in zona sambata se vor semnala ninsori, in timp ce duminica vremea se deschide si se vor semnala perioade cu nori, dar si cu soare. Maximele prognozate pot cobori pana la -5 grade Celsius, in timp ce minimele coboara pana la - 12 grade Celsius. 

Cavnic
:
Si la Cavnic va fi vreme schimbataore in urmatoarele doua zile. Potrivit prognozelor in zona sambata sunt asteptate ninsori , in timp ce duminica perioadele cu nori vor alterna cu cele cu soare. La pranz se vor inregistra cel mult -2 grade Celsius. Noaptea minimele pot cobori pana la -8 grade Celsius.

Targu Lapus: La Targu Lapus este asteptata vreme schimbatoare in urmatoarele doua zile. Meteorologii spun ca sambata in zona se vor semnala ninsori , in timp ce duminica perioadele cu nori vor alterna cu cele cu soare . Maximele termice nu vor depasi 0 grade Celsius, in timp ce noaptea minimele coboara pana la – 6 grade Celsius.
 
Seini: Vreme schimbatoare este asteptata in urmatoarele doua zile si la Seini. Potrivit prognozelor in acesta zona sambata sunt sanse sa se inregistreze averse de ninsori , in timp ce duminica vor fi nori, dar si soare, iar vantul va sufla in general slab. Maximele termice pot ajunge pana la 2 grade Celsius. Noaptea minimele coboara pana in jurul valorii de -4 grade Celsius.
Afaceri - Economic
SUBVENTII FERMIERI - Peste 44.000 de proprietari de capre si oi din Maramures, asteptati sa depuna cererile pentru prima anuala pe cap de animal
18:21:27 20 mai 2011  | autor:  Catalin Vischi

Pana in 15 iunie, peste 44.000 de proprietari de capre si oi din Maramures trebuie sa depuna la centrele locale APIA cererile pentru prima anuala pe cap de animal. Banii se acorda pentru exploatatii cu minimum 50 de oi sau 25 de capre inscrise in registrul national.

Peste 44.000 de crescatori de ovine si caprine din Maramures pot solicita, pana in 15 iunie, Plata Nationala Directa Complementara pentru sectorul zootehnie. In dosarul ce trebuie depus la centrele locale ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), in afara de cerere, care trebuie vizata de asociatiile crescatorilor de animale, dosarul trebuie sa contina copia cartii de identitate, codul unic de inregistrare din Registrul Unic de Identificare si certificatul de inregistrare.

Daca se constata diferente intre numarul animalelor declarate si numarul animalelor eligibile, se aplica reduceri sau excluderi de la plata. Beneficiarii sunt fermieri care au in exploatatie minimum 50 de oi sau 25 de capre.

In Maramures, efectivul total de animale pentru care se vor primi subventii este estimat la peste 6 milioane de capete (anul trecut prima anuala a fost de 29 de lei/cap de animal si au fost declarate eligibile 6.373.000 de ovine si caprine, cu peste 500.000 mai putine decat in 2008).

 
Versiunea pentru tiparire
Trimite stirea pe email
Trimite stirea pe Yahoo! Messenger
Adauga comentariu


1

Publicat la: 31 octombrie 2011 ora: 11:48:56 de catre: anuta
si coldusi isi fac avere pe bani satului primaru din giulesti a dat pasunatu la toti la care a (...)(moderat) cu el si cu anton (...)(moderat);;;,,,

Adauga comentariul tau referitor la aceasta stire
Numele:
Subiect:
Comentariu:
DACA MESAJUL DVS. NU APARE IMEDIAT INSEAMNA CA E IN CURS DE VALIDARE.
Va rugam sa formulati comentarii civilizate, fara calomnii, injurii sau trivialitati. Nu instigati la ura, violenta sau acte de discriminare. Argumentati-va opiniile.
Respectarea regulilor va ofera garantia publicarii comentariului.
Va multumim
Atentie: Intreaga responsabilitate asupra mesajului trimis apartine in exclusivitate autorului.Sondaj de opinieOferta speciala
Vand garaj construit pe teren concesionat, spatios, 18mp, zona centrala Unirii 14A. Pret 5000 EUR. Tel 0748.931.044...
[ citeste tot anuntul ]
Ultimele anunturi imobiliare gratuite
[ toate anunturile imobiliare ] [ publica anunt gratuit ]

[ toate anunturile auto ] [ publica anunt gratuit ]

Oferta speciala
Pierdut 2 pui brac german, aproximativ 3 luni in zona AMBIENT. Gasitorului ii ofer recompensa. Tel: 0741 091 332...
[ Citeste tot anuntul ]
Ultimele anunturi diverse gratuite
[ toate anunturile ] [ publica anunt gratuit ]

Oferta speciala
Locuri de munca MARAMURES
Compania noastră? Compania noastră este de nouă ani în segmentul dezvoltării de soluții software și servicii adiacente. Voi? Sunteți proactivi, d...
[ citeste tot anuntul ]
Ultimele Locuri de munca
secretara
Postat in categoria Divertisment
SOFER PROFESIONIST
Postat in categoria Transporturi
angajam sofer
Postat in categoria Transporturi
[ toate locurile de munca ] [ publica oferta ]