Portal eMaramures.ro - PAGINA START
Cauta in:


01.09.2015 13:05:34
Euro - 4,4390 lei

Dolar SUA - 3,9423 lei

Lira - 6,0493 lei

Aur (gr.) - 144,4630 lei


Foto soare si noriVezi VIDEO
  2  septembrie

Max:    27 / 35  grade Celsius
Min:     12 / 18  grade Celsius
 

In general frumoasa si calda spun meteorologii ca va fi maine vremea in mai toate zonele judetului. Acestia arata ca peste tot in judet ziua incepe cu cer senin si mult soare, insa in zonele inalte ale judetului nu este exclus ca spre seara sa se adune ceva nori care pot lasa cate o aversa de ploaie. Vantul va sufla in general slab, iar maximele termice, raman in continuare ridicate si se vor situa la valoarea de 35 de grade Celsius in Baia Mare si Seini, 34 de grade vor fi la Sighetu Marmatiei, sunt asteptate cel mult 32 de grade in Targu Lapus, in Borsa termometrele vor arata la pranz 28 de grade, in timp ca la Cavnic vor fi cel mult 27 de grade Celsius.

Baia Mare: Va fi vreme calda si in urmatoarele doua zile in Baia Mare. Prognozele spun ca joi spre seara este posibil sa se adune ceva nori care pot lasa o aversa de ploaie. Vineri perioadele cu soare vor alterna cu cele cu nori, iar vantul va sufla in general slab. Maximele termice pierd cateva grade si vor ajunge la sfarsitul intervalului la cel mult 30 de grade. Si minimele termice scad usor, asfel ca se vor situa in jurul valorii de 16-17 grade.

Sighetu Marmatiei:
La Sighetu Marmatiei se anunta calda in urmatoarele doua zile. Spun meteorologii ca joi va fi soare dar ca spre seara este posibil ca norii ceva mai numerosi sa lase o ploaie scurta de vara. Vineri cerul va fi partial insorit, insa ploile lipsesc din prognoza. Vantul va sufla slab, iar maximele termice pot ajunge pana la 30 de grade Celsius, in timp ce noaptea minimele nu vor depasi 16 grade.

Borsa: La Borsa este asteptata vreme schimbatoare in urmatoarele doua zile. Meteorologii spun ca pe parcursul ambelor zile va fi soare, insa mai cu seama dupa amiaza cerul va deveni treptat acoperit de nori, care pot lasa cate o aversa de ploaie. Temperaturile maxime in scadere ajung la pranz pana la 24 de grade Celsius, iar noaptea nu se vor inregistra mai mult de 12 grade.

Cavnic: In Cavnic se anunta vreme scgimbatoare, dar calda in urmatoarele doua zile. In zona joi cerul va fi mai mult senin pana spre seara cand creste probabilitatea de averse. Vineri insa in zona vor fi atat perioade cu soare cat si perioade in care norii vor lua locul acestuia. Vantul va sufla slab, iar termometrele vor inregistra maxime de pana la 24 grade. Noaptea minimele pot sa scada pana in jurul valorii de 13 grade.

Targu Lapus:
In urmatoarele doua zile in Targu Lapus va fi vreme in general frumoasa. Meteorologii spun ca joi vor fi si nori dar si soare, in timp ce vineri cerul va fi predominant insorit, iar norii doar razleti. Maximele termice vor marca o usoara scadere si in acesta zona si ajung la sfarsitul intervalulului pana la 28 de grade Celsius. Minimele termice pot ajunge la 15 grade Celsius.

Seini: Vreme in continuare calda este asteptata in Seini in urmatoarele doua zile. Spun meteorologii ca ziua de joi incepe cu cer senin si soare, insa spre seara norii pot fi tot mai numerosi si nu este exclus sa cada o ploaie scurta de vara. Vineri vor fi nori dar si soare, iar vantul va sufla in general slab. Maximele termice, nu vor mai depasi spre finalul intrevalului 30 de grade Celsius, iar noaptea sunt asteptate minime termice de pana la 16 grade Celsius.
Comunitate
SUBVENTII BOVINE – Scandal la APIA Maramures pentru „vaca defavorizata”, o subventie de 250 de euro pe animal (VIDEO)
19:12:21 17 ianuarie 2011  | autor:  Catalin Vischi

Vezi VIDEO
Mai multe sute de crescatori de vaci din Maramures au luat cu asalt sediul judetean al APIA, dupa ce au aflat ca sunt in pericol sa-si piarda subventia pentru animalele crescute in zone defavorizate. Oamenii au asteptat, de la ora 5 dimineata, toata ziua sa-si depuna documente lamuritoare si acuza de dezorganizare institutia care deruleaza fondurile europene de sprijin in agricultura. Oficialii APIA sustin ca situatia a fost generata de intarzierea cu care a fost luata decizia care da dreptul si persoanelor fizice sa primeasca subventia pentru vacile de lapte.

„Vaca defavorizata” a starnit scandal la APIA Maramures, institutia fiind asaltata de crescatorii de bovine din 47 de comune din judet considerate „zone cu handicap natural”. Inghesuiti pe holurile institutiei, oamenii spun ca sunt batjocoriti si ca au asteptat de la ora 5 dimineata sa li se preia dosarele prin care pot sa primeasca 250 de euro pe cap de vaca de lapte.

„De dimineata de la ora 5 stau aici. Mai proasta organizare si mai proasta randuiala eu n-am vazut pe unde am umblat. S-o adunat aicea oameni si care-o trebuit si care n-o trebuit. Se puteau rezolva niste treburi faine la nivel de comuna, prin primarii, prin asta, nu sa aduca aicea atata popor, pana o picat oamenii pa jos. Un om batran n-o mai rezistat...”, a spus Ioan Oprea din Cupseni, care a venit pentru un transfer al cotei de lapte.

„Am venit pentru cota de lapte, sa o transfer pe sot, sa primesc si eu bani pentru vaci. Stam de dimineata aici, de la ora 6 si inca n-am ajuns”, a spus Irina Dunca din Sieu. Vasile Heres din Costeni, care a venit tot pentru o problema de transfer de cota de lapte, pentru ca i s-a spus „ca tre' pusa toate actele” pe o singura persoana, crede ca „mai indemanos ar fi ca in fiecare oras mai instarit” sa fie preluat dosarul.

“Vin oamenii de la 200, 300 de kilometri, cum am vinit si noi din Costeni, din Cupseni cu masina platita. Ca de buna sama, nu poti sa-l aduci pa om de pomana pana in Baia Mare”, a spus Heres, nemultumit ca a pierdut o zi de munca pentru reglementarea unei probleme pe care pana acum nu i-a semnalat-o nimeni.

„Suntem foarte multi din sat, si am inteles ca si din satele vecine, care am facut cerere la laptarii, cum s-o facut atunci in 2007, si nu ne spune nimeni cum o fost de nu s-o aprobat. Cei de la laptarie zic ca le-o trimis la primarie, cei de la primarie zic ca ei nu le-o primit. Eu n-am de unde sa stiu care e adevarul, careva ne minte, dar...”, a spus Viorel Buda din Ungureni, si el venit de dimineata, dar sceptic ca va putea sa-si rezolve problema pana seara, usa de la biroul APIA fiind blocata de o multime de oameni.

Pana in 21 ianuarie, APIA Maramures trebuie sa preia cererile pentru subventia vacilor de lapte din zonele defavorizate, 47 de comune din judet fiind declarate „cu handicap natural”. Conducerea institutiei judetene care deruleaza subventii in agricultura spune ca timpul scurt acordat persoanelor fizice si dosarele incomplete ale multor fermieri, care nu pot fi solutionate decat la sediul judetean, au creat aglomeratie, desi centrele locale sunt functionale.

„Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial doar la inceputul acestui an si in termen de trei saptamani de la publicarea actului normativ prin care se permite depunerea de cereri si de persoanele fizice s-a stabilit acest termen destul de scurt”, a declarat directorul APIA Maramures, Florin Urs.

Seful APIA spune ca sunt functionale centrele locale, insa problemele nu pot fi solutionate decat la sediul judetean. „Noi am organizat si la nivel de centre locale, insa e aglomeratie din cauza faptului ca unii dintre posibilii beneficiari trebuie sa faca dovada ca sunt detinatori de cota de lapte in momentul depunerii cererii si unii trebuie sa-si reactiveze cota de lapte, altii nu au inregistrat fatarile in baza de date... Toate acestea nu se pot clarifica decat la centrul judetean”, a spus Urs.

Pana acum, in Maramures s-au preluat aproximativ 2.000 de cereri si se estimeaza ca pana in 21 ianuarie se vor inregistra intre 2.500 si 3.000 de solicitari de subventii. Pentru a primi banii, fermierii trebuie sa detina cota de lapte si sa cresca intre doua si 15 vaci de lapte, care au fatat si sunt inregistrate in Registrul National al Exploatatiilor.

La nivel national s-au alocat peste 22 de milioane de euro, platile se vor face din Fondul European de Garantare Agricola, suma maxima a subventiei fiind de 250 de euro/cap de vaca.


 
Versiunea pentru tiparire
Trimite stirea pe email
Trimite stirea pe Yahoo! Messenger
Adauga comentariu


1

Publicat la: 17 ianuarie 2011 ora: 20:16:22 de catre: eu
Care fermier a fost batjocorit? Niciunul. Ei vin si dau buluc pe holurile institutiei fara a se informa in prealabil. Vin si se inghesuie, se imping, mai injura cate un functionar si cand ajunge in fata acestuia nu are nici buletinul la el. APIA e o institutie publica care da subventii pe acte in regula si nu "credite doar cu buletinül".

2

Publicat la: 18 ianuarie 2011 ora: 22:10:00 de catre: fermier UAT ZMD
FELICITARI SERVICIULUI SAPCNDPASCMP din APIA MARAMURES PENTRU RABDAREA SI MUNCA ATAT CU FERMIRII (nemutumiti si revoltati) cat si cu presa!

3

Publicat la: 19 ianuarie 2011 ora: 08:52:13 de catre: alt fermier
Eu nu stiu cum se numeste serviciul care se ocupa cu bovinele dar au facut fata.Trebuie sa ne obisnuim si noi ca europenii nu ne dau banii daca nu sintem in regula cu hirtiile. S-a stat pina tirziu ,toti au putut intra sa-si rezolve . o trebuit sa astepti ca pe toti nu ne-o putut lua deodeata. Presa nu are ce lucra o mai incurcat si ei pe acolo,dar nu putem spune ca a fost rea intentie din partea cuiva.

4

Publicat la: 19 ianuarie 2011 ora: 19:31:49 de catre: Maria
Noroc ca se mai practica "din vorba in vorba", ca altfel nu am fi aflat de aceste subventii, Interesant ii ca am primit scrioare electorala impotriva altor persoane, si acuma cand ii sa primim si noi un ban, nu primim nimic sa ne informati. Ca si stiti voi "domnilor si doamnelor" cum ii sa traiesti la tara cu ce iti da vaca si pamantul, cand numai in toale scumpe va stiti imbraca si stati toata ziua pe un scaun si vai obositi mai sunteti, la sapa cu voi. sa vedeti dece ne imbulzim asa pentru nenorocitii astia de bani. Halal organizare, halal director, cum ii sefu' asa-s si angajatii.

5

Publicat la: 19 ianuarie 2011 ora: 20:35:53 de catre: mihai
Stiti cumva, pentru a beneficia de subventie, este obligatoriu sa ai si vitei(minim2)?

6

Publicat la: 19 ianuarie 2011 ora: 22:11:49 de catre: yo
nu, nu-i nevoie sa ai vitei. ajunge o adeverinta ca esti (...)(moderat). :)

7

Publicat la: 20 ianuarie 2011 ora: 09:04:24 de catre: fermier
Maria,tu ai ce ai cu directorul.Tineti rautatile pentru tine. Cred ca nici nu ai trecut pe acolo.

8

Publicat la: 20 ianuarie 2011 ora: 11:34:37 de catre: Fermier din Tg Lapus
Precis ca cei care lasa comentarii sunt functionari APIA, pe care nu ii intereseaza decat cardul de salarii la sfarsit de luna. in rest stau in birouri bine incalzite si vegeteaza pe bani multi in frunte cu directorii care si ei ar putea sa preia in aceste momente actele necesare pentru cereri, dar ei sunt domni si nu se coboara la asa ceva. din cate am observat la preluarea acestor acte lucreaza 2 sau 3 cucoane si cam atat, iar in spatele usilor inchise asteapta sute de fermieri de varste respectabile care nu merita sa fie sfidati si batjocoriti. in ceea ce priveste informarea, inca nu am vazut nici un director in teritoriu de 3 ani de zile, care sa faca informare si sa stea de vorba cu fermierii, decat pe o doamna pe care nu stiu cum o cheama, care a fost director pe acolo dar cred ca nu mai ii la ce organizare este acuma. eu unu am renuntat la subventiile pentru vaci la ce harababura am vazut acolo. asta este dar eu nu ma las calcat in picioare de niste oameni care nu au caracter.

9

Publicat la: 20 ianuarie 2011 ora: 11:40:44 de catre: Fermier
Eu am fost cu tatal meu care are 80 de ani la APIA in Baia Mare, cand am vazut ce ii acolo m-am ingrozit. a venit televiziunea care observ ca a deranjat foarte mult pe cei din conducere. Un director gras si balbait, numai in camasa la ce caldura este in institutie a venit transpirat la aparitia presei, acuzand ca fermierii sunt de vina. Ce vina are tata ca a auzit de la vecini ca se dau subventii pentru vaci, aceste cereri nu se puteau depune la Sighet sa fim scutiti si noi de drumuri inutile si cozi interminabile? Rusine sa va fie, Bravo presei ca are curajul sa arate adevarul asa cum este el. Dece nu se sesizeaza institutia prefectului pentru a se lua masuri, sau putin ii pasa si prefectului de ceea ce se intampla. Bine ca va bateti joc de oameni care va aduc voturi la alegeri.

10

Publicat la: 20 ianuarie 2011 ora: 20:12:03 de catre: agricultorul ady
directoru asta a ramas in functie doar pe criteri politice . adica il pupa in dosul basescului .ce nu la lasat pe visovan ca macar ala o terminat o facultate in domeni acesta si a lucrat si ca inginer la cap

11

Publicat la: 30 ianuarie 2011 ora: 19:58:07 de catre: ecaterina
de ce se primesc dosarele pentru cota de lapte doar din zona defavorizata nu este corect eu am 11 bovine si nu pot sa iau aceasta subventie pentru ca nu sint in zona defavorizata noi nu muncim la fel cind vom primi si noi

12

Publicat la: 30 ianuarie 2011 ora: 21:36:29 de catre: motatu
apia a incercat sa faca fata dar datorita ca uni fermieri au o vastra si nu inteleg ce trebuie sa faca , dar au ajutat si uni functyonari incompetenti domnilor sunteti pusi sa va faceti treaba nu sa va certatio aveti o scola dati dovada ca proveniti dintro clasa sociala superioara sau ati facut scola cu purcelu lui bunicu ajungem de rasul europei fiti competenti .

13

Publicat la: 2 februarie 2011 ora: 12:21:54 de catre: mita
am sub 35 de ani ,am 3 vacisi nu am cota de lapte ,sunt in zona defavorizata si va rog sa ma informati cum pot obtine cota de lapte din rezerva nationala,ca sa pot accesa subventia de 250 euro/cap de vita. Va multumesc anticipat

14

Publicat la: 15 februarie 2011 ora: 09:51:29 de catre: covaciu floare
EXACT ASTA E . SOARECE DE BIBLOTECA TAIETORI DE FRUNZE LA CAINI . PUN BATRANII PE DRUMURI SI DACA NU DAU ORTUL POPII RAMAN CU OCHI N SOARE DUPA SUBVENTII APIA TREBUIE DESFIINTATA STOARCE BANII DIN BUGET MAI BINE AR FOLOSII ACEI BANI DE PE SALARII CU REFORMA IN AGRICULTURA SCOLI AGRICOLE REFACEREA SOLULUI INFESTAT CU CAPUSE ...... SI NOI AVEM DOSAR DE 10 ANI SI N AM PRIMIT DECAT O DATA CAND A FATAT VACA DESFIINTATI ORI CE SUBVENTIE ARATI PAMANTUL SEMANATIL CU BANII DE PE SALARIILE CELOR DE LA APIA

15

Publicat la: 7 aprilie 2011 ora: 14:12:11 de catre: mia
este foarte rau ca nu vine cineva de la apia sa verifice daca au oameni vaci la noi an crasna viseului a facut actele un om pe trei vaci si nu are nici una a avut an 2007 s acuma de doi ani este mutat la arad toate animale leo vandut nu are aicia nimic si an fiacare an scoate subventie Si alt om are trei vaci din 2009 si nu io facut doctoru vetarinar acte na vrut si omu so dus la sighet la apia si nu are registrate acolo vacile omu nu a dat bani la doctor si nu io trecut vacile Sa vona cineva sa vada tot ce se antampla

16

Publicat la: 19 mai 2011 ora: 22:24:05 de catre: un om simplu
NU SE MAI POATE ASA CEVA. SUNTEM IN ULTIMUL HAL, MAI ALES NOI TINERII. VREM O REVOLUTIE, TREBUIE SA IESIM IN STRADA CA ALTFEL NU SE MAI POATE. E DREPTUL NOSTRU...

17

Publicat la: 7 octombrie 2011 ora: 08:56:21 de catre: negrean cristian
noroc ca au stat bietii oameni cu dosarele lor! ca in comuna sacel e o adevarata afacere sa intocmesti dosarul! ai vaci sau nu ai vaci ,ai vitel sau nu ai vitel la vaca ,daca dai niste maruntis la medicul veterinar de la circumscriptia veterinara sacel si la tehnicianul veterinar care de fapt nu are decit 8 clase, se rezolva! odata ai in grajd vaci capre oi sau ce vrei tu! si astepti subventia! deci stimati oameni din conducerea apia de ce nu faceti niste controale si in calculatorul de acolo sa vedeti daca pusca realitatea cu efectivele?eu va asigur ca nu! incercati si veti avea o mare surpriza!unii oameni care muncesc si au animalele in grajd stau si asteapta dar degeaba iar altii care s pe o mana cu medicul din sacel adica dr. tomoiaga ioan desii nu au sau au mai putin au rezolvat problema! pacat de cei care trag intradevar!

18

Publicat la: 28 ianuarie 2012 ora: 13:20:42 de catre: VALENTIN
La munte nu se poate lucra pamantul mecanizat de aceea trebuiesc subventi mai consistente

19

Publicat la: 13 februarie 2012 ora: 08:41:46 de catre: VALENTIN
STIE CINEVA CIND SE VOR PLATI ACESTE SUBVENTI PENTRU VACA DE LAPTE DIN ZONA DEFAVORIZATA

20

Publicat la: 15 iunie 2012 ora: 07:43:38 de catre: ana
cand se dau subventile la vaci de lapte pe zone defavorizate

21

Publicat la: 11 februarie 2015 ora: 10:16:02 de catre: angelica
As putea sitio si eu daca am e vaci in varsta de 5 ani, 2 ani si 6 luni por sa imi fac ceva suventie ? Trimite raspunsul pe rudiangelica@yahoo.es Multumesc mult .

22

Publicat la: 11 februarie 2015 ora: 11:02:58 de catre: Gogaie
Dupa halul in care scrii si profanezi limba romana, se pare ca esti una dintre acele bovine. Zic sa-ncerci o subventie pt un abecedar.

23

Publicat la: 11 februarie 2015 ora: 13:38:01 de catre: subventia lui Gogaie
precis pe tine au primit subventia,te-au trimis bou la facultate,si ai venit inapoi,vaca!

Adauga comentariul tau referitor la aceasta stire
Numele:
Subiect:
Comentariu:
DACA MESAJUL DVS. NU APARE IMEDIAT INSEAMNA CA E IN CURS DE VALIDARE.
Va rugam sa formulati comentarii civilizate, fara calomnii, injurii sau trivialitati. Nu instigati la ura, violenta sau acte de discriminare. Argumentati-va opiniile.
Respectarea regulilor va ofera garantia publicarii comentariului.
Va multumim
Atentie: Intreaga responsabilitate asupra mesajului trimis apartine in exclusivitate autorului.Sondaj de opinie[ toate anunturile imobiliare ] [ publica anunt gratuit ]

[ toate anunturile auto ] [ publica anunt gratuit ]

Oferta speciala
Anunturi diverse MARAMURES
Transport,piatra concasata,nisip, balast,zavura,criblura,moloz,sort de balastiera, deseu cariera ,pamant vegetal,1,5 metri cub, cu masina de 3,5 t...
[ Citeste tot anuntul ]
Ultimele anunturi diverse gratuite
[ toate anunturile ] [ publica anunt gratuit ]

Oferta speciala
Locuri de munca MARAMURES
Societatea S.C. Orizont S.R.L. angajeaza conducator auto, transport international marfa - sofer tir. CV-urile se trimit la adresa de e-mail : horea...
[ citeste tot anuntul ]
Locuri de munca MARAMURES
Impecadium Group - Constructii industriale si civile angajeaza: lacatus structuri metalice, fierar betonist, dulgher, finisor. Conditii avantajoase, ...
[ citeste tot anuntul ]
Locuri de munca MARAMURES
SC FOOD DISTRIBUTIONE SRL angajeaza contabil. Cerinte: studii superioare economice, experienta in domeniu minim 5 ani. Atributii: evident contab...
[ citeste tot anuntul ]
Ultimele Locuri de munca
Manipulant Marfa
Postat in categoria Alte joburi
AGENT COMERCIAL
Postat in categoria IT
Firma particulara
Postat in categoria Marketing
[ toate locurile de munca ] [ publica oferta ]