Portal eMaramures.ro - PAGINA START
Cauta in:


12.10.2015 13:04:41
Euro - 4,4156 lei

Dolar SUA - 3,8752 lei

Lira - 5,9493 lei

Aur (gr.) - 145,2307 lei


Foto soare si noriVezi VIDEO     
 13 octombrie

Max:     7 /  12  grade Celsius
Min:       -3 /  6 grade Celsius
 

Vreme racoroasa, dar si schimbatoare se anunta maine in intreg Maramuresul. Meteorologii arata soarele va fi scump la vedere, iar norii vor fi prezenti pe tot parcursul zilei. Vantul va sufla in general slab, iar maximele termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent. La pranz sunt asteptate 12 grade in Baia Mare, 11 grade vor fi in Targu Lapus si Seini, in Sighetu Marmatiei nu vor fi decat 9 grade Celsius, in timp ce la Cavnic si Borsa mercurul din termometre va arata la pranz cel mult 7 grade Celsius.

Baia Mare: In urmatoarele doua zile in Baia Mare vremea va fi schimbatoare dar si usor mai calda. Meteorologii arata ca miercuri perioadele cu soare vor alterna cu cele cu nori. Ziua de joi incepe cu soare, insa pe parcursul zilei norii vor fi tot mai numerosi si este posibil sa cada o ploaie scurta. Vantul va sufla in general slab, iar maximele termice in crestere usoara pot ajunge spre sfarsitul intervalului la 15 grade. Ceva mai cald va fi si noaptea cand minimele urca pana la 10 grade.

Sighetu Marmatiei: Vreme ceva mai calda si in general frumoasa se anunta in urmatoarele doua zile in Sighetu Marmatiei. Meteorologii arata ca in zona miercuri nu se va arata prea mult sorele, iar norii vor sta mai toata ziua pe cer. Joi insa va fi soare, iar norii vor lua trecator locul acestia. Vantul va sufla slab, iar maximele termice pot ajunge la sfarsitul intervalului la cel mult 10 grade Celsius. Minimele termice in crestere pot ajunge pana la 6 grade Celsius.

Borsa: 
Usor mai calda si schimbatoare se anunta vremea in urmatoarele doua zile la Borsa. Meteorologii spun ca in zona miercuri va fi si soare, dar vor fi si nori, in timp ce joi norii vor acoperi cerul pe tot parcursul zilei, insa ploile lipsesc din prognoza. Vantul va sufla in general slab, iar maximele termice in crestere pot ajunge la pranz pana la 10 grade Celsius. Noptile raman insa reci cu temperaturi minime de cel mult 4 grade Celsius.

Cavnic: In Cavnic se anunta vreme schimbatoare , dar ceva mai calda in urmatoarele doua zile. Prognozele spun ca miercuri vor fi perioade cu soare, dar si perioade cu nori. Joi insa soarele se va arata foare rar, iar norii vor fi destul de numerosi. Ploile insa lipsesc din prognoza. Maximele termice pot ajunge la 11 grade, in timp ce minimele nu vor depasi 6 grade Celsius.

Targu Lapus: Si in Targu Lapus se anunta vreme ceva mai calda in urmatoarele doua zile. Meteorologii spun ca in zona miercuri vor fi perioade cu soare, dar si perioade in care norii vor lua locul acestuia. Joi insa soarele va sta mai mult dupa norii, care vor fi tot mai numerosi si vor acoperi cerul mai toata ziua. Din fericire insa ei nu aduc ploi. Maximele termice vor cunoaste o crestere usoara si in aceasta zona si ajung la sfarsitul intervalului la 14 grade Celsius, in timp ce noaptea minimele in crestere si ele se opresc la valoare de 8 grade Celsius.

Seini: Vreme schimbatoare se anunta in Seini in urmatoarele doua zile. Potrivit prognozelor miercuri locuitorii din zona vor avea parte de innorari variabile, in timp ce joi va iesi soarele, insa pe parcursul zilei norii vor fi tot mai numerosi si nu este exclus ca acestia sa mai lase o ploaie scurta. Maximele termice in crestere pot ajunge pana la 15 grade, in timp ce noaptea minimele usor mai ridicate si ele ajung pana la 10 grade Celsius.
Afaceri - Economic
CONDITII – PRIMA CASA – Cum se poate cumpara o locuinta prin programul "Prima casa"
14:08:02 15 iunie 2009  | autor:  Ioana Osan

Foto Program Prima Casa Guvernul a aprobat normele metodologice cu privire la Programul ”Prima casa”, care include conditii de creditare de pana la 60.000 de euro pentru cei care vor sa isi achizitioneze un imobil. Guvernul nu a exclus posibilitatea cumpararii unei locuinte cu valoare mai mare de 60.000 de euro, insa atunci beneficiarul trebuie sa dispuna de avansul de 3.000 de euro, plus diferenta dintre pretul de achizitie al locuintei si suma garantata de stat.

Seful Executivului a precizat conditiile pe care persoanele fizice trebuie sa le indeplineasca pentru a beneficia de acest Program:
- Sa nu detina in proprietate o locuinta, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane
- Sa nu aiba in derulare un credit ipotecar
- Sa dispuna de un avans de 5% din pretul de achizitie a locuintei, daca pretul acesteia este mai mic sau egal cu 60.000 de euro.
- Persoanele care doresc sa intre in acest program se obliga sa nu instraineze locuinta achizitionata in primii 5 ani de la data dobandirii si, de asemenea, se obliga sa constituie in favoarea statului roman, reprezentat de Ministerul Finantelor, o ipoteca de rang I asupra locuintei achizitionate.

Bancile au la dispozitie 7 zile dupa publicarea in Monitorul Oficial a normelor metodologice sa raspunda ofertei guvernamentale.
 
Bancile care doresc sa participe la programul ”Prima casa” trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa aiba acoperire teritoriala la nivel national si judetean.
- sa indeplineasca conditiile privind costul creditarii. 
- bancile nu trebuie sa perceapa comision de rambursare anticipata, iar contractul de credit sa nu contina clauze care sa permita modificarea unilaterala de catre banca a acestuia.
- durata maxima a creditului este de 30 de ani.
- sa accepte sa efectueze evaluarea locuintei in vederea instituirii ipotecii de rangul I in favoarea statului roman, reprezentat de Ministerul Finantelor si sa verifice indeplinirea obligatiei de asigurare a locuintei de catre beneficiar pe toata durata creditului.

Primul-ministru a afirmat ca au fost puse conditii maximale bancilor in ceea ce priveste costul finantarii, respectiv, pentru creditele in euro acestea sa fie determinate de rata dobanzii EURIBOR la trei luni plus o marja de maxim 4%. Pentru creditele in lei, costurile vor fi determinate de ROBOR la trei luni plus o marja de maxim 2,5%.

„Daca astazi facem o raportare la ceea ce exista pe piata si luam nivelul EURIBOR de vineri pentru creditele in valuta, care era de 1,28, plus marja de maxim 4%, ajungem la o dobanda de 5,28% fata de 10%, 11% sau 12% cat este in momentul de fata in euro. Vreau sa fiu foarte bine inteles: acesta este nivelul maximal al dobanzii”, a afirmat primul-ministru.

In cazul unei persoane care care ia un credit de 50.000 de euro pe o perioada de 25 de ani, in programul ”Prima casa” dobanzile vor fi de 41.000 de euro pe 25 de ani, fata de 81.000 de euro valoarea dobanzilor de pe piata.

 
Versiunea pentru tiparire
Trimite stirea pe email
Trimite stirea pe Yahoo! Messenger
Adauga comentariu


1

Publicat la: 16 iunie 2009 ora: 16:40:39 de catre: Vintilescu
Pai sa le luam pe rand: pentru o casa si nu pentru o cutie de chibrituri, de genul unei garsonieri mici mici de tot, solicitantul (un tanar fara prea multe posibilitati si extrem de recunoscator guvernului Boc) trebuie sa ia tot creditul: 60.000 de euro. Pe o perioada de 30 de ani. Adica el va avea de platit o rata de 316 euro si trebuie sa primeasca in prezent un salariu de 714 euro. Adica aproape 30 de milioane. Din acest punct de vedere, masa celor carora li se adreseaza programul s-a redus brusc. Pentru ca nu stiu daca se poate vorbi de sute de mii de tineri romani care sa indeplineasca aceasta conditie. E drept… e mai bine decat un credit normal…. dar in nici un caz nu e atat de bine pe cat lasa premierul sa se inteleaga. Asa ca exuberanta cu care Boc si Pogea se lauda merita cateva caldari de apa rece…

2

Publicat la: 16 iunie 2009 ora: 20:37:36 de catre: yo
nu e dracu chiar asa de negru... o garsoniera gasesti si sub 30000 euro. si nu e musai ca toti copiii sa-si cumpere case... pt tinerii casatoriti,cu 2 salarii,ce au mai si strans si niste bani la nunta, solutia asta mi se pare buna...si plaltesc doar jumate din dobanda,care nu e deloc de neglijat. singura problema e ca nu se stie,daca acesti tineri,vor mai avea maine un loc de munca,sa-si poata plati ratele...

3

Publicat la: 25 iunie 2009 ora: 15:13:57 de catre: lelea
eu o sa o cumpar impreuna cu alti colegi ca doar in strainatate e la moda casa impartita pt. ca la cat castigam nu o sa ne putem cumpara fiecare una intreaga nici daca o sa vina la putere Harry Potter

4

Publicat la: 3 iulie 2009 ora: 15:35:35 de catre: dan
este binevenit dar pentru cei ce au bani oamenii de rand nu fac obiectul vor dormi tot in strada,cati au 1000 de euro in romania , poate cei ce lucreaza cu contract in strainatate dar pe acestia ia exclus guvernul, ca sa aiba ei loc primii deci acest program e pentru EI.... ca si primele si salariile romania e pe clanuri e clar, vin si pleaca de la putere facuti oam,eni pe banii nostri. DE CE NU SE DAU SI LA AMARATII DE PENSIONAR PRIME? SANT PREA AVUTI CUMVA? rusine RUSINE rusine sa va fie.

5

Publicat la: 3 iulie 2009 ora: 16:03:15 de catre: Hairy Poker
Aveti grija ce semnati, ce ipotecati pt. ca puteti ramane pe drumuri. La noi ziua de maine nu mai e sigura! La imprumuturile astea cu prima casa dai inapoi de vreo 3 ori valoarea imprumutata si traiesti 30 de ani cu sabia deasupra capului... nu numai tu, cel care te imprumuti dar si cei care gireaza pentru tine cu casele... .Asa ca atentie la detalii, informati-va bine inainte sa va puneti streangul de gat.

6

Publicat la: 12 ianuarie 2010 ora: 00:34:26 de catre: ynga
creditul este credit .....oricum te inhami pe viata :)) dar oricum e cea mai buna " oferta " de pana acum....la un credit normal dobinda poate fi tripla, avansul poate fi dublu si mai exista si garantia oferita de stat prin care daca euribor ul a scazut banca va fi fortata sa il scada .... pt ca la un credit normal nu exista acel ceva care sa faca banca sa iti scada euribor ul .....sint cazuri in care rata initiala este de 300 si ceva de euro.. dar pt ca nu garanteaza nimeni pt ele ...rata s a dublat aproape...pt ca bancile nu au scazut euribor ul.......

7

Publicat la: 3 februarie 2010 ora: 14:23:30 de catre: ionescu iuliana
in legatura cu "prima casa"as dori niste informatii referitoare la acest proiectvreau sa stiu daca ambii soti trebuie sa lucreze pentru a beneficia de acest serviciuce acte trebuie pregatite si unde trebuie bagat dosarul,astept raspuns pe adresa de mail:yulyanakiss20@yahoo.com va multumesc

8

Publicat la: 15 februarie 2010 ora: 23:12:30 de catre: johanna
ma cam enerveaza astia cu prima lor casa...prima casa ar trebuie sa fie o casa luata la jumatate d pret..sa se poata bucura omu d ea ..nu sa viseze noaptea numa rate si sa stea mereu stresat ca da inapoi dublu decat a imprumutat. de ce nu ar face si ei cva pt noi fara sa le iasa tot lor profit?

9

Publicat la: 27 februarie 2010 ora: 10:23:05 de catre: ghita
asteapta raspunsul pe adrsa yulyanakiss20@yahoo.com va veni peste 20 de ani

10

Publicat la: 18 martie 2010 ora: 19:34:43 de catre: costache marius
cum se procedeaza si ce trebuie ca sa obti un credit si ce acte ca sa poti sati iei o casa ca tot vad ca se vb de prima casa eu si sotia avem un copil da nu santem casatoriti trebuie sa fi casatorit ca sa poti sa participi la programul prima casa doar sotia lucreaza si are salariul de 6500 pe cartea de munca dar in mana ia 15000 si ar putea sa i se acorde un credit sau trebuie inpreuna sa acumulam un anumit salariu ca sa ise acorde inprumut inpreuna pt ca unul din noi lucreaza la negru dar ia in mana 1000milioane acuma eu nu stiu cum e cu prima casa pt ca se aude multe dar asta ramane de vazut va rog frumos sami trimitei un raspuns la cea ce vam scris mai sus va multumesc astept un raspuns

11

Publicat la: 19 martie 2010 ora: 02:36:43 de catre: marius
pentru cei care cred ca inca mai traiesc in comunism: TREZITI-VA DRAGILOR!!! A trecut perioada in care toti trebuiau sa aiba casa, servici, si painea, zaharul si laptele la norma!!! Asta e ceea ce toti romanii au dorit si pentru care unii au mai si murit in '89! Asta e capitalismul! Nu se intampla asa numai la noi! Deci, inainte sa scrii de prime la pensionari, inainte sa ceri case la juma' de pret...uita-te pe geam!!! Cat timp vom ramane nostalgicii vremurilor apuse...vom fi o natie de nemultumiti! Hotarati-va odata dragilor ce vreti!

12

Publicat la: 27 aprilie 2010 ora: 13:02:08 de catre: Mihaela
Daca esti tanar pana in 25 ani,necasatorit,poti sa accesezi prima casa?

13

Publicat la: 1 februarie 2011 ora: 22:20:06 de catre: cezariulian
cum putem intra in acest program daca venitul nostru nu depaseste 20 mil? asta e aiurea daca aveam mai multi bani cumparam cash sau de la dezvoltator cati oameni in tara asta au salariu de 400 euro?

14

Publicat la: 2 februarie 2011 ora: 10:09:51 de catre: Prima Casa
Programul Prima Casa nu e pt a achizitiona locuinte de lux dar e cea mai buna oferta pe piata pana in prezent. Pt cei interesati : trebuie sa mergeti la banca -BCR, BRD etc ( noi am ales BCR) unde primiti toate informatiile de care aveti nevoie. Se face un calcul pe venitul comun din familie si in functie de acesta aflati care e suma pe care o puteti primi. Dupa depunerea documentelor cerute de banca va trebiu sa asteptati pana se aproba financiar creditul ( 1-2 saptamani), dupa aprobare aveti la dispozitie 120 de zile pt gasirea locuintei. Gasiti locuinta care trebuie sa indeplineasca anumite conditii pt ca va fi evaluata - trebuie sa fie intabulata- depuneti un avans 5% din valoarea locuintei, comision la notar destul de mare, in fuctie de valoarea locuintei, acte peste acte...dar fata de un credit normal e mai bine. Comisionul de rambursare antitcipata este 0, adica poti sa achiti locuinta in 10 ani spre exemplu nu 30 daca ai cu ce....

15

Publicat la: 2 februarie 2011 ora: 14:21:31 de catre: Andrea
... trebuiesc bine chibzuite. Trebuiesa se trateze ce se intimpla in caz de IMPOSIBILITATE TEMPORARA DE PLATA pentru a nu ajunge pe drumuri ....si (desi nu ecorect)daca mostenitorii pot prelua plata acestor rate de la majorat in caz de boala a unuia din parteneri.Ce faceti la divort nici nuvaintrebati la virsta asta, ascultati-va si parintii totusi.

16

Publicat la: 23 martie 2011 ora: 19:17:37 de catre: paduraru minel
o persoana care i-am facut mutatie la mine vrea sa faca un imprumut la banca de nevoi personale de 5000 de lei ,credeti ca ma incurca la vinzarea proprietatii mele?mentionez ca aceasta persoana nu e ruda cu mine dar a ramas cu mutatie de cind a stat cu gazda la mine.VA MULTUMESC

17

Publicat la: 9 iunie 2011 ora: 22:32:41 de catre: dan
am un apart. propietate si 1/3 apart.dintr-o succesiune de la parinti, as putea accesa programul in vederea cumpararii unei case?

18

Publicat la: 21 iunie 2012 ora: 00:45:35 de catre: cirstea viorica
vreau sa stiu cum poate baiatul meu sa obtina o casa cu programul, prima casa, are 21de ani lucreaza la sc. Romstrade are un salariu de 200 ron. Ce pasi trebuie sa urmeze? va multumesc

19

Publicat la: 19 septembrie 2012 ora: 13:58:11 de catre: lonte gheorghe
pentru a gira o garsionera ce pasi ar trebui sa urmez lucrez an petrom am 31 de ani cu un salar de 700 lei s i mi sar acorda un credit pentru o garsdionera

20

Publicat la: 3 ianuarie 2013 ora: 17:07:43 de catre: myky
va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pt a cumpara un ap. cu prima casa.specific ca lucrez in spania de 9 ani cu contract fix .am 1200 euro salar fix. va multumesc.astept raspuns pe adresa mea.myky_70@yahoo.com

21

Publicat la: 17 martie 2013 ora: 18:12:52 de catre: teo
Unde exista prima casa la noi in romania?eu doar am auzit,dar daca nu ai un salariu de 20,30 de milioane,poti doar sa visezi si nu stiu cati in romania au salariul asta,oameni de rand care au nevoie de o casa.La noi in oras se da minimul pe economie,j nu poti sa iei un credit de 2000 e de la nici o banca.Nenorociti astia care fac legi,le fac sa le fie bn tot lor.

22

Publicat la: 24 martie 2013 ora: 15:14:10 de catre: marius
astea sunt hotiile guvernului ca sa iasa in castig statu nu va iesi niciodata in pierdere deci trebuie sa ai cam vre-o 3.500 de lei salariul ca sa o duci de azi pe maine daca nu pe guvern nu-l intereseaza .

23

Publicat la: 25 iulie 2015 ora: 11:39:20 de catre: Maria Hotea
Bună ziua , vreau și eu un credit șa îmi cumpăr o casă dacă sunt despărțită de soțul și nu am divorțat încă ,dar locuiesc cu altul în concubin ,aș putea să iau împrumutul?

Adauga comentariul tau referitor la aceasta stire
Numele:
Subiect:
Comentariu:
DACA MESAJUL DVS. NU APARE IMEDIAT INSEAMNA CA E IN CURS DE VALIDARE.
Va rugam sa formulati comentarii civilizate, fara calomnii, injurii sau trivialitati. Nu instigati la ura, violenta sau acte de discriminare. Argumentati-va opiniile.
Respectarea regulilor va ofera garantia publicarii comentariului.
Va multumim
Atentie: Intreaga responsabilitate asupra mesajului trimis apartine in exclusivitate autorului.Sondaj de opinieOferta speciala
Anunturi imobiliare MARAMURES
De vanzare case 120 mp+4 arii de teren in Tautii Magheraus. Pret 49500 euro, semifinisat. Relatii: 0748.974.926...
[ citeste tot anuntul ]
Ultimele anunturi imobiliare gratuite
[ toate anunturile imobiliare ] [ publica anunt gratuit ]

[ toate anunturile auto ] [ publica anunt gratuit ]

Oferta speciala
Anunturi diverse MARAMURES
Transport,piatra concasata,nisip, balast,zavura,criblura,moloz,sort de balastiera, deseu cariera ,pamant vegetal,1,5 metri cub, cu masina de 3,5 t...
[ Citeste tot anuntul ]
Ultimele anunturi diverse gratuite
[ toate anunturile ] [ publica anunt gratuit ]

Oferta speciala
Locuri de munca MARAMURES
Trustul de presa Emaramures Media recruteaza personal in vederea ocuparii postului de director tehnic CV-ul si scrisoarea de intentie se trimit...
[ citeste tot anuntul ]
Locuri de munca MARAMURES
Societatea S.C. Orizont S.R.L. angajeaza conducator auto, transport international marfa - sofer TIR. CV-urile se trimit la adresa de e-mail : horea...
[ citeste tot anuntul ]
Locuri de munca MARAMURES
Impecadium Group - Constructii industriale si civile angajeaza: lacatus structuri metalice, fierar betonist, dulgher, finisor. Conditii avantajoase, ...
[ citeste tot anuntul ]
Ultimele Locuri de munca
[ toate locurile de munca ] [ publica oferta ]