Administratie

500 de gospodării în pericol din cauza Văii Negre din Baia Mare

Nepăsarea autorităților își face simțită prezența încă o dată. Cu toate că s-au tras numeroase semnale de alarmă cu privire la faptul că 500 de gospodării riscă să fie inundate, dar și că drumul județean Baia Mare –Izvoare poate fi afectat, nu s-au alocat fonduri până acum pentru proiectul „Regularizare Valea Neagră din municipiul Baia Mare”.

Acest proiect, susțin autoritățile, are ca scop executarea de lucrări de regularizare de maluri datorită eroziunii de maluri, instabilității malurilor cu afectarea gospodăriilor şi drumului judeţean Baia Mare – Izvoare. Prefectul județului Maramureș, Sebastian Lupuț recunoaște că obiectivul nu a fost cuprins în lista de investiții pe anul 2016 din lipsa de alocații bugetare.

“Pentru acest obiectiv este întocmită o notă de fundamentare și este necesară întocmirea unui Studiu de Fezabilitate, promovarea investiţiei si alocarea fondurilor necesare realizării acesteia. Valoarea estimată a lucrării este de 2.400.000 lei.

Deoarece prin erodarea malurilor cursului de apă Valea Neagră se pun în pericol cca 500 de gospodării și drumul județean Baia Mare-Izvoare, se impune alocarea în regim de urgență de către Ministerul Apelor și Pădurilor resursele financiare necesare pentru promovarea și realizarea investiției menționate”, susține Lupuț.

Propunerile pentru anul 2017 sunt legate de efectuarea unor demersuri la Administrația Națională „Apele Române” pentru includerea acestui obiectiv pe lista de investiții și alocarea de către Ministerul Apelor și Pădurilor de resurse financiare necesare pentru realizarea investiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *