Administratie

Proiectul WASTE, depus la finanțare de către CJ Maramureș

Un nou proiect important care vizează depozitarea sigură și eficientă a deșeurilor a fost înaintat spre finanțare de către Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Maramureș. Este vorba despre proiectul WASTE – ”Depozitarea sigură și eficientă a deșeurilor ca angajament al dezvoltării urbane durabile în Regiunea Carpatică”.

Proiectul face parte din Programul Transfrontalier Ungaria – Slovacia – România – Ucraina HUSKROUA ENI  CBC 2014-2020 – apelul 2. Acesta se încadrează în obiectivul tematic 6 „Protecţia mediului, atenuarea schimbărilor climatice şi adaptarea la acestea”, prioritatea 1 „Utilizarea sustenabilă a mediului în regiunea transfrontalieră – conservarea resurselor naturale, acţiuni pentru reducerea emisiei de gaze cu efect de seră şi a poluării râurilor.”

Prin acest proiect se dorește îmbunătățirea sistemului de colectare și utilizare a deșeurilor solide menajere în regiunea Ivano-Frankivsk şi Maramureş.

Activităţile principale ale partenerului român – Judeţul Maramureş sunt: actualizarea Planului judeţean de gestiune a deşeurilor; achiziţionarea de compactori pentru deşeurile din hârtie şi carton pentru instituţiile publice care au un volum mare de astfel de deşeuri; achiziţionarea de igloo-uri pentru colectare selectivă pentru şcoli şi instituţii publice din judeţ și concursuri în şcolile din judeţ având ca tematica activitatea de protecţie a mediului şi reciclare a deşeurilor.

Durata de implementare a proiectului este de 2 ani, iar bugetul partenerului român este de aprox. 440.000 euro.

Parteneri în proiect sunt Centrul de dezvoltare municipală şi regională – Ivano-Frankivsk, Ucraina; Consiliul Judeţean Maramureş, Romania; Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare, Romania și Universitatea Tehnică Naţională de Petrol şi Gaz Ivano-Frankivsk, Ucraina.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *