Actualitate

281 de elevi declaraţi admişi la examenul organizat la şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ‘Avram Iancu’ Oradea

Astăzi s-a încheiat examenul de admitere, sesiunea ianuarie 2018, organizat la şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ‘Avram Iancu’ Oradea, în urma căruia au fost admişi un număr de 281 de elevi, 191 de băieţi şi 90 de fete.

După probele eliminatorii (vizită medicală şi probă sportivă), au rămas în concurs 822 de candidaţi care au susţinut, la sfârşitul acestei săptămâni, proba scrisa de verificare a cunoştinţelor la limba română şi o limbă străină.

Ultimul punctaj pentru a fi declarat admis a fost de 60 de puncte, iar pe timpul derulării examenului nu s-au constatat probleme si nu au fost depuse contestaţii.

Concurenţa a fost ridicată, la proba scrisă fiind aproximativ 3 candidaţi pe loc, aspect pozitiv care indică faptul că în cadrul Poliţiei de Frontieră vor fi pregătiţi, până la sfârşitul anului 2018 (cand vor deveni agenţi), elevi care deja au un bagaj de cunoştinţe ridicat.

Reamintim ca, în perioada 15.01.2018 – 21.01.2018, în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră ‘Avram Iancu’ – Oradea s-a desfăşurat examenul de admitere pentru ocuparea celor 281 locuri (pentru bărbaţi şi femei) scoase la concurs în sesiunea ianuarie 2018, din care patru au fost destinate cetăţenilor români de etnie romă şi trei altor minorităţi.

Examenul de admitere a constat în mai multe probe, fiecare probă a fost cu caracter eliminatoriu, participarea candidaţilor la
următoarea etapă fiind condiţionată de promovarea celei anterioare.

Durata de şcolarizare la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră ‘Avram Iancu’ – Oradea s-a modificat la 1 an, iar absolvenţilor li se va acorda gradul profesional de agent de poliţie şi li se va asigura loc de muncă în cadrul M.A.I. – Poliţia de Frontieră Română, repartizarea făcându-se în ordinea strict descrescătoare a mediilor de absolvire şi în raport de nevoile Poliţiei de Frontieră Române.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *