Actualitate

23.000 de polițiști, jandarmi și pompieri, în misiune de sărbători

Aproximativ 23.000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor acționa în minivacanța sărbătorilor de iarnă, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Asigurarea climatului de ordine publică în contextul minivacanței cu ocazia sărbătorilor de iarnă va fi asigurat de 8.200 de polițiști, 5.500 de jandarmi, 4.100 de polițiști de frontieră și 5.100 de pompieri. Aceștia vor acționa zilnic, în perioada 23-26 decembrie, precizează purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Sarcina acestora este de a preveni incidentele grave de ordine publică, de a combate faptele antisociale, de a fluidiza traficul rutier și tranzitul prin punctele de trecere a frontierei, dar și de a gestiona situațiile de urgență.

Zonele aglomerate, precum târgurile, gările și stațiunile turistice vor fi supravegheate de către jandarmi și polițiști. Aceștia vor fi dispuși și în zona a 16.400 de lăcașe de cult, unde vor fi organizate ceremonii religioase specifice perioadei.

Peste 300 de jandarmi montani vor fi mobilizați pentru oferirea de ajutor turiștilor în stațiunile de la munte.

Traficul va fi supravegheat depeste 1.400 de polițiști rutieri care vor acționa zilnic în vederea depistării șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice și care circulă cu viteze mari. De asemenea, în toată țara se va acționa cu 335 autospeciale dotate cu aparate radar.

Gestionarea situațiilor de urgență va fi realizată de cei peste 5.000 de pompieri care vor acționa cu 2.900 de autospeciale de intervenție. Pe lângă aceștia, asistența medicală de urgență la nivel național va fi realizată de 280 de echipaje SMURD și 750 de ambulanțe.

Sursa: AGERPRES.ro

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *