112

13 dintr-un foc ! Dosare penale pentru şoferii maramureşeni prinşi băuţi la volan

Nu mai puţin de 13 maramureşeni  s-au ales cu dosare penale, după ce au fost găsiţi la volanul autoturismelor deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. În ultimele doua zile poliţiştii rutieri maramureşeni au acţionat pentru supravegherea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie pe drumurile publice din judeţ, având ca prioritate depistarea şoferilor care pun în pericol siguranţa traficului rutier conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

Doar în noaptea de sâmbătă spre duminică ei au testat cu aparatul etilotest peste 100 de conducători auto care se deplasau pe D.N.18 Sighet-Vişeu-Borşa şi D.J.186 Săcel-Bârsana-Vadu Izei.

În 13 cazuri concentraţia de alcool a şoferilor testaţi a fost peste limita contravenţională, astfel că aceştia s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, o persoană este cercetată pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei iar alte două pentru conducere fără permis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *