Actualitate

„100 DE BALOANE PENTRU ROMÂNIA” în Maramureș

Între 3 și 7 octombrie  se va desfășura evenimentul ”100 DE BALOANE PENTRU ROMÂNIA”. Proiectul se concretizează prin ridicarea a 100 de baloane cu aer cald pe cerul din Maramureș și se desfășoară în cooperare cu Asociația pentru Siguranță, Echilibru, Nonconformism și Sensibilitate – SENS. Ministerul Culturii și Identității Naționale. Consiliul Județean Maramureș alocând suma de 400.000 lei pentru acest proiect.

 

 

”În cadrul proiectului veți regăsi acțiuni care sunt dedicate efectiv Centenarului României și prin care să marcăm anumite personalități sau simboluri ale Centenarului României. Împreună cu Inspectoratul Școlar vom lansa un concurs pe temele Centenarului, iar câștigătorii concursului vor putea beneficia de anumite zboruri cu baloanele cu aer cald, ca și premiu. O altă chestiune foarte importantă, este aceea prin care împreună cu partenerul nostru, ne dorim să branduim trei baloane cu cel puțin trei simboluri ale Centenarului Marii Uniri – cu simbolul Centenarului 100 de ani și cu cele două figuri importante ale Marii Uniri din Maramureș, George Pop de băsești și Vasile Lucaciu.”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.

Evenimentul are o bază în ”Maramureș Balloon Fiesta 2017”, proiectul care a adus aproximativ 30 de baloane cu aer cald la Aeroclubul Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *