Actualitate Turism

10 hoteluri de pe litoral, închise de Ministerul Turismului

Ministerul Turismului a amendat și a retras certificatul de clasare în cazul a zece hoteluri de pe litoral și a unuia din Băile Herculane.

Decizia a venit după ce un control efectuat în perioada 5 – 10 iulie 2017 a arătat faptul că acestea erau într-o stare deplorabilă.

”La controalele efectuate s-au constatat numeroase deficiențe, printre care: fațada deteriorată, mobilier uzat fizic și moral, instalații și obiecte sanitare din băile aferente spațiilor de cazare uzate și pătate, mocheta holurilor de acces către spațiile de cazare și cea din spațiile de cazare uzată și deteriorată, saltele uzate, deteriorate și pătate, tâmplăria, feroneria ferestrelor și ușile spațiilor de cazare, uzate”, se arată într-un comunicat al ministerului.

”Deficiențele menționate au fost consemnate și în procesele verbale întocmite în anii anteriori, măsurile dispuse inițial în acestea nefiind respectate”, se mai afirmă în comunicat.

În urma verificărilor Direcției de Control din cadrul Ministerului Turismului, au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 50.000 de lei și cu retragerea certificatului de clasare următoarele unităi de cazare: Național și Unirea din Mamaia, Banat din Olimp, Clabucet, Romanța, Balea, Terra, Caraiman, Craiova și Slatina din Neptul și Cerna (Băile Herculane).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *